Doodrijder peuter Laura daagt niet op voor proces en wordt over de hele lijn schuldig bevonden

Jaar cel voor Jonathan M. die onder invloed van drugs achter het stuur zat

Buurman Jonathan M. was onder invloed van drugs toen hij het achttien maanden oude peutertje Laura aanreed. Zij overleefde het ongeval niet.
Jef Van Nooten Buurman Jonathan M. was onder invloed van drugs toen hij het achttien maanden oude peutertje Laura aanreed. Zij overleefde het ongeval niet.
Jonathan M. uit Turnhout is door de politierechtbank over de hele lijn schuldig bevonden aan een dodelijk ongeval waarbij zijn buurmeisje Laura van amper 18 maanden om het leven kwam.  De twintiger stuurde zijn kat naar de rechtbank. Hij krijgt 1 jaar gevangenisstraf, 2,5 jaar rijverbod en een boete van 8.600 euro.

De twintiger verliet op 2 september 2017 achterwaarts de oprit van zijn woning in de Taeymanslaan in Turnhout. Bij het voorwaartse manoeuvre dat daarop volgde, belandde zijn buurmeisje onder een wiel van de wagen. Het meisje overleed even later aan haar verwondingen. 

De bestuurder legde op het politiekantoor een positieve drugstest af. Zijn verklaring dat hij na het ongeval nog een joint had gerookt, vindt de politierechter ongeloofwaardig. Nog volgens de rechter speelden er vaak kinderen op straat. De bestuurder wist dat en had dus voorzichtiger moeten zijn.

Gebrek aan schuldinzicht

De rechter houdt bij de strafmaat ook rekening met het gebrek aan schuldinzicht. De twintiger daagde tijdens het onderzoek voor geen enkel verhoor op, en liet ook verstek gaan voor zijn proces.  De schadevergoedingen voor de nabestaanden van het slachtoffer worden later nog bepaald. 

Jonathan M. na het ongeluk op de drempel van zijn huis.
Jef Van Nooten Jonathan M. na het ongeluk op de drempel van zijn huis.14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jack vandenhende

  Geens wilde dit verbeteren , maar was zoals hij altijd zegt , niet bevoegd .

 • Luc Cuypers

  Justitie is hier een ware nachtmerrie , hebben die wel een gewéten ?

 • Juliaan Van Reeth

  1 jaar cel en hij zal geen minuut in die cel zitten. Zelfs nadat hij zijn kat stuurde naar de rechtbank. Het leven van een kind is niets waard in België en die ouders krijgen levenslang. Volgens mij komen die rechters van een andere planeet, wellicht een ander zonnestelsel.

 • Willy Haesendoncks

  Justitie is nog bezig met bende van Nijvel op te rollen.

 • Albert Hendrix

  Is dat een straf??????