Doodrijder ondergedoken met liefje en vader

Muhammed Aytekin
kos Muhammed Aytekin
Muhammed Aytekin (21) uit Schaarbeek is zéker de dader van het dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Vilvoorde. Hij is ­ondergedoken met zijn vriendin en vader en staat internationaal geseind.

In een eerste opsporingsbericht na het ongeval waarbij Merel De Prins (12) om het leven kwam, waren politie en parket nog op zoek naar twee mogelijke verdachten: Muhammed Aytekin en zijn ­vader. Gisteren werd duidelijk dat het ­zeker de 21-jarige zoon was die achter het stuur zat op het ogenblik van de ­feiten.

Rijbewijs al drie keer ingetrokken
Vader en zoon Aytekin kwamen eerder al in aanraking met het gerecht voor verkeersfeiten. Volgens het Nieuwsblad moest zoon Muhammed tussen februari 2014 en juni drie keer zijn rijbewijs inleveren voor een of meerdere maanden omdat hij telkens zonder rijbewijs in de wagen stapte. Vader Fahrettin liep dan weer vijf veroordelingen op voor vluchtmisdrijf met stoffelijke schade.

Ondergedoken
Vader en zoon waren gisteravond nog steeds spoorloos. Net als de vriendin van Muhammed. Dat zegt de familie van de dader. "We hebben niets meer vernomen", zegt zijn nicht Aybuke. "Hij is gevlucht met zijn vader en heeft niemand van ons gebeld. Zelfs zijn eigen moeder niet." De vriendin van de dader, Duygu, verdween van de radar vlak na haar ondervraging door de politie. Een helikopter speurde gisterochtend in Vilvoorde naar de BMW 5 type GT van Muhammed. De familie roept hem op om zich alsnog aan te geven. "Dat is de enige oplossing. We zijn allemaal zeer verdrietig, ook voor Merel en haar ­ouders."

KLIK HIER EN LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL IN ONZE DIGITALE KRANT (NU GRATIS 5 WEKEN PROEF)