Doodrijder geeft zich aan na vluchtmisdrijf

De Leuvense onderzoeksrechter heeft de 23-jarige autobestuurder die in de nacht van donderdag op vrijdag in de Stationsstraat in Haacht een 16-jarige fietser doodreed en daarna vluchtmisdrijf pleegde onder aanhoudingsmandaat geplaatst wegens feiten van onopzettelijke doding en onopzettelijke slagen met de verzwarende omstandigheid van de vlucht. Dat is vernomen bij de Leuvense parketwoordvoerster Evi Franco.

De bestuurder reed achter in op twee jongens die in de Stationsstraat op het fietspad reden richting Haacht-centrum. Het 16-jarige slachtoffer uit Keerbergen werd een 20-tal meter meegesleurd en overleed in het ziekenhuis aan de gevolgen van een zware hoofdwonde. Zijn 15-jarige vriend uit Haacht kwam ten val en raakte lichtgewond. Het voertuig vluchtte in de richting van Haacht-centrum, maar meldde zich vrijdagavond vrijwillig bij de lokale politie van Haacht.

Over de precieze omstandigheden van het ongeval houdt het parket voorlopig het stilzwijgen want dit is nog voorwerp van onderzoek. De 23-jarige bestuurder reed met een bedrijfswagen en had het statuut van 'jonge bestuurder', omdat hij nog geen twee jaar in het bezit was van zijn rijbewijs. Hij was nog niet eerder betrokken bij zware ongevallen.