Dood teruggevonden man is vermiste Ilyas (36): "Ik heb hem neergeschoten en dan begraven"

Ilyas Ceyhan.
Kos Ilyas Ceyhan.
De man die donderdagnamiddag dood werd aangetroffen in een woning in de Luikse wijk Outremeuse is de vermiste 36-jarige man van Turkse origine, Ilyas Ceyhan. Ceyhan was sinds 28 april als vermist opgegeven. Dat meldt het parket van Luik vrijdag. Het slachtoffer werd neergeschoten en begraven in de kelder.

De 25-jarige verdachte, de bewoner van het huis waar het slachtoffer werd gevonden, heeft bekend dat hij het slachtoffer verschillende keren heeft beschoten en hem vervolgens in zijn kelder heeft begraven. De man werd op het moment van de verdwijning van Ceyhan al door de politie ondervraagd, en leidde de speurders uiteindelijk naar het lichaam. Het onderzoek gaat verder. Over het motief van de dader is voorlopig niets bekend.

Ilyas Ceyhan verdween eind april in vreemde omstandigheden. De politie vermoedde toen al dat het ging om een criminele daad. Het voertuig van de dertiger, waarin bloedsporen werden aangetroffen, werd niet ver van de plaats van de misdaad teruggevonden. In de buurt werd ook een bebloede koffer, die eigendom was van het slachtoffer, gevonden.

Het parket liet inmiddels weten dat er een autopsie zal worden uitgevoerd op het lichaam.