Dood in kanaal terwijl vriendin zwanger is van tweeling

kos
Een 47-jarige man uit Genk die samen met z'n vriendin een tweeling verwachtte, is gisteren dood teruggevonden in het Albertkanaal. Hij was al sinds zaterdag vermist. De grijze BMW van de man werd gisteren gevonden in het Albertkanaal. De 47-jarige Luc Peeters uit Genk zat in het voertuig. Het parket liet de wagen nog takelen voor onderzoek, maar kwaad opzet kon snel worden uitgesloten. Alles wijst voorlopig in de richting van een wanhoopsdaad.

De vriendin van Peeters verklaart dat er geen problemen waren in hun relatie. Het overlijden van Peeters is voor vrienden een zware klap. "Hij had een bruisend leven. Veel vrienden op de voetbal, twee kinderen in aantocht en een toffe vriendin. Luc heeft nooit zijn diepste emoties getoond. Hadden we hem maar kunnen helpen."

Peeters was trainer bij de eerste ploeg van Zutendaal VV en was al jaren lid van de harde supporterskern van KRC Genk. Voor veel supporters van de eersteklasser is het na de dood van de vrouw van Thomas Buffel een tweede harde klap. "We willen Luc zaterdag hulde brengen met een tifo. Ook zijn vriendin zal er zijn om hem te eren."

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.