Dominique Leroy stopt volgende week al als CEO van Proximus

Dominique Leroy
REUTERS Dominique Leroy
Dominique Leroy verlaat Proximus al op 20 september. Dat zijn Leroy en de raad van bestuur onderling overeengekomen “met het oog op het herstellen van een sereen klimaat binnen het bedrijf en in het belang van de onderneming”, zo meldt het telecombedrijf.

Aanvankelijk zou Leroy, die aan de slag gaat bij KPN in Nederland, nog tot 1 december blijven. De vakbonden eisten echter haar onmiddellijke vertrek en er braken in het bedrijf vorige week spontane stakingen uit.

In de komende week zal Leroy haar dossiers overdragen aan financieel directeur Sandrine Dufour, die als CEO ad interim is aangesteld. De Française krijgt daarbij de steun van Stefaan De Clerck, de voorzitter van de raad van bestuur.

Ondertussen is de zoektocht naar een opvolger voor Leroy begonnen. Op 19 september zal de raad van bestuur het profiel van de nieuwe CEO goedkeuren en een consultant aanstellen om Proximus te helpen bij de procedure.

In de mededeling van Proximus bedankt de raad van bestuur Leroy uitdrukkelijk voor “de voorbeeldige manier waarop ze haar mandaat als CEO van Proximus tijdens de laatste zes jaar heeft vervuld en voor de fundamentele transformatie die ze heeft opgestart”.

Reactie

Ontslagnemend minister van Telecom Philippe De Backer (Open Vld) neemt akte en respecteert de beslissing van de raad van bestuur, waarbij in onderling overleg de vertrekdatum van Dominique Leroy vervroegd wordt naar 20 september, laat hij in een korte reactie weten.

De vakbonden richten nu al hun hoop op de verzoening. De socialistische vakbond verwelkomt de beslissing van CEO Dominique Leroy. “Het was voor ons onmogelijk om rond de onderhandelingstafel te gaan zitten zonder een dergelijke tussenkomst”, reageerde Laurent Malengreau, permanent vakbondssecretaris van CGSP Telecom. “Wij stellen veel hoop in de verzoening. Werkgever en vakbonden moeten nu hun verantwoordelijkheden nemen en water in onze wijn doen, voor het welzijn van het personeel”, aldus Malengreau.

Hij herinnerde aan de erg gespannen situatie onder het personeel de voorbije week, met tal van winkelsluitingen en blokkades, terwijl er van onze kant geen enkel ordewoord was gelanceerd, benadrukte hij.

Ook de christelijke vakbond roept op om een einde te maken aan de onzekerheid die boven het personeel hangt, zowel de werknemers die zullen getroffen worden door de omvangrijke herstructurering, die het vertrek inhoudt van 1.900 personen, maar ook voor wie actief blijft bij Proximus.

“Al maanden wordt er uitgesteld en het management communiceert absoluut niets. Het is tijd om vooruit te gaan”, reageert Philippe Daxhelet, permanent afgevaardigde van CSC Transcom. 
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • chris delanghe

  Wat ze er niet bijvertellen is dat er een tweede termijn bij Proximus zat aan te komen aan zowat een DUBBEL loon dan wat gesteld was als loonplafond en door de poliltiekers van dienst was meegedeeld aan de bevolking! Door het politieke getalm en gebrek aan een beslissing van de bevoegde politiekers heeft ze dan maar voor zeker gespeeld. We waren met z'n allen belastingsbetalers bijna weeral goed genaaid door die bende bedriegers! Niks is nog wat het lijkt !!!

 • Anthony van der Borght

  Ze stapt op omdat ze te weinig verdient !!! Ik wist dat zo zijn ze allemaal !!! Er zijn er die meer dan 50 000euro verdienen per jaar .. en dan is het nog niet genoeg.

 • Karel Van Beeck

  Zij zal de geschiedenis in gaan als de vrouw die veel mensen aan de dop zette! Bedankt!

 • Gerrit gasthuis

  proximus is op technologiegebied zwaar achteruitgegaan.. concurrentie is echter ook niet veel soeps..

 • Carl Vangenechten

  Is dat een vrije beslissing van de raad van bestuur of is die raad op de knieën gegaan voor de vakbond.