Dominique Leroy herbenoemd in raad van bestuur Ahold Delhaize

BELGA
Dominique Leroy mag vier jaar langer zetelen in de raad van commissarissen - de Nederlandse variant van de raad van bestuur - van Ahold Delhaize. Dat hebben de aandeelhouders van de Nederlands-Belgische retailgroep woensdag beslist tijdens een algemene vergadering.

Volgens voorzitter Jan Hommen heeft Ahold Delhaize het onderzoek dat in België loopt tegen Leroy over mogelijke handel met voorkennis - in verband met haar tumultueuze vertrek als CEO van Proximus vorig jaar en het afspringen van haar aanstelling bij het Nederlandse telecombedrijf KPN - zeker meegenomen in zijn overweging. Maar na gesprekken met Leroy, besliste de retailgroep dat het onderzoek geen gevolg heeft voor haar herbenoeming. Hommen prees ook de waardevolle bijdrage van de 55-jarige Belgische, die vorig jaar overigens 123.000 euro opstreek voor haar werk bij Ahold Delhaize.

Uiteindelijk keurden de aandeelhouders de herbenoeming van Leroy quasi unaniem goed (99,65 procent). Zo blijft er ook een Belg in de raad van commissarissen van Ahold Delhaize, nu Jacques de Vaucleroy met pensioen gaat. Hij wordt vervangen door de Nederlander Frank van Zanten, die woensdag de steun kreeg van 86,7 procent van de aandeelhouders.

Jacques de Vaucleroy is de enige nakomeling van de familie die de supermarktketen Delhaize in 1867 oprichtte. Hommen noemde hem woensdag ‘visionair’ en zei dat de retailgroep zijn inzet zal missen. Hij verwees ook naar de familiegeschiedenis van de Vaucleroy.

Ahold Delhaize breidde zijn raad van commissarissen overigens met één extra lid uit. Het droeg de Britse Helen Weir voor benoeming voor. Weir heeft ervaring bij verschillende consumentgerichte bedrijven, waaronder Marks and Spencer. Ook zij kreeg, net als de overige commissarissen die nog voorgedragen werden voor herbenoeming, de goedkeuring van de aandeelhouders.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gerard Braeckmans

    Nee, Lea, dit is een zeer capabel mens.

  • FRIEDA VAN KEYMEULEN

    D. Leroy moet haar werk dan toch behoorlijk goed doen en de Proximus Kibbel Club met al zijn steeds terugkerende gebreken kan ze wel missen.

  • Lea Van Heybeeck

    En overal kom je steeds in topjobs of in besturen van grote holdings dezelfde namen tegen. Hoe is het mogelijk, ons kent ons is toch zeer belangrijk en daar heeft men een serieus centje voor over.