Dominiek Sneppe (Vlaams Belang): "Holebi's die trouwen en kinderen krijgen, vind ik een brug te ver"

rv
Dominiek Sneppe-Spinnewyn (45) uit Zedelgem werd onverwacht en met meer dan 10.000 voorkeursstemmen in West-Vlaanderen verkozen voor Vlaams Belang. Ze krijgt dan ook een zitje in de Kamer, maar enkele uitspraken van haar in de krant van West-Vlaanderen afgelopen vrijdag veroorzaken nu wat ophef op sociale media.

In een interview met de krant liet ze onder meer opmerken dat “haar partij niets tegen holebi’s heeft, maar de islam wel”. “Toch is voor ons het traditionele gezin nog altijd de hoeksteen van onze maatschappij”, zegt ze. “Maar wij hebben op zich niets tegen holebi’s. De vraag is alleen of zij moeten kunnen trouwen en kinderen adopteren. Dat vind ik een brug te ver.”

Ook liet ze weten katholiek te zijn en dat voor haar persoonlijk abortus niet kan. “Nu wordt abortus voorgesteld als een medische ingreep, maar ik vind het nog altijd moord op een kind dat zich niet kan verweren.”

De reacties op Twitter lieten dan ook niet op zich wachten:

Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten reageerde intussen ook al op Twitter. Ze liet nogmaals blijken dat er voor Open Vld geen samenwerking met Vlaams Belang mogelijk is.
28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ann Demeulenaere

  Sorry ikzelf ben hetero maar vind haar uitspraak een brug te ver. Vele holibis zorgen beter voor hun gezin dan hetero. Ieder mens zijn eigen recht zal al veel verbeteren in de maatschappij

 • Nicole Vogelaere

  Vraag me ook af of ze wel niet geprovoceerd werd over dit onderwerp. Lijkt me stug om hier zomaar over te beginnen om het nieuws te halen. Het lijkt maar een deel van een heel verhaal te zijn waar iemand alleen deze uitspraak gebruikt uit een heel interview. Sabotage blijft op de loer liggen door de slechte verliezers.

 • Edith Bastiaensens

  Sneppe-Spinneweyn. Met andere woorden een ouderwetse pruim die nog de naam van haar man gebruikt. Misschien hebben die thuis ook nog het boekje "richtlijnen voor de hedendaagse vrouw" liggen dat in de jaren 60 werd gebruikt in de Katholieke scholen om de vrouw te wijzen op haar huwelijkse verplichtingen jegens haar man. (sloefkes en gazet brengen, luisteren zonder hem te onderbreken en seks hoe en wanneer hij wil)

 • Ronny Van de Wal

  Of men nu akkoord is of niet met Sneppe-Spinnewyn haar stelling dan geldt hier nog steeds het recht op de vrije meningsuiting.De liberale waarden van Gwendolyn gaan maar zover dat enkel haar mening telt.Ga je ertegenin ben je extreem rechts.Het liberale gedachtegoed heeft dus ook haar beperkingen zo te zien.....

 • Joseline Wyns

  Jeroen Gilissen, wat een uitspraak! De natuur heeft het niet zo bedoeld?? Dit is natuurlijk, holebi zijn. En kindjes worden gemaakt door hetero's, dus, mogen die dan maar niet geadopteerd worden volgens jou door holebi's? Ik ben blij dat geadopteerde kinderen een gelukkig leven kunnen leiden, bij hetero's of holebi's. Holebi's kunnen even goed een gezin vormen als anderen. Stop met te denken dat dit niet "normaal" is. Het zijn ook mensen, net zoals jij en ik.