Dominicaan die tijdens nachtje stappen in Antwerpen Kevin Castro doodstak veroordeeld tot 17 jaar cel

José G.M. (31) toont tijdens een reconstructie de moord hoe hij Kevin Castro op de Suikerrui neerstak met een mes.
Klaas De Scheirder José G.M. (31) toont tijdens een reconstructie de moord hoe hij Kevin Castro op de Suikerrui neerstak met een mes.
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft José G.M. (31) veroordeeld tot de gevorderde 17 jaar cel voor de moord op Kevin Castro. De 26-jarige Ecuadoraan werd drie jaar geleden doodgestoken tijdens een nachtje stappen in Antwerpen.

De feiten speelden zich in de nacht van 3 op 4 oktober 2014 af in de buurt van de Grote Markt in Antwerpen. De aanleiding voor de steekpartij was een ruzie die ontstaan was voor danscafé Cuba Bella in de Grote Pieter Potstraat. De beklaagde zou Castro een "hoerenzoon" genoemd hebben, waarna het tot een handgemeen kwam. 

José G.M. werd door het latere slachtoffer en zijn vrienden geslagen met broekriemen. Op camerabeelden was te zien hoe de vechtpartij eindigde op de Suikerrui, waarna de kemphanen uit elkaar gingen. José G.M. werd aangemaand om te vertrekken, maar hij was tijdens de schermutseling zijn tas kwijtgeraakt en ging terug richting Cuba Bella. 

Cuba Bella

Volgens een getuige kreeg hij daar een mes overhandigd, waarna hij terug naar de Suikerrui liep. Hij stoof op Kevin Castro af en viel hem aan. Het slachtoffer probeerde zich te verweren en het mes te ontwijken, maar kreeg een steek in de hartstreek. José G.M. vluchtte daarna weg. Het slachtoffer zakte ineen en overleed later in het ziekenhuis.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jef Denijs

    Eindelijk correcte straffen !

  • etienne vijverman

    en liefst zijn straf uitzitten in zijn thuisland !!!!! hij ons al genoeg gekost !!!!!!