Dolgedraaide Houthalenaar die thuisverpleegster doodde, wordt geïnterneerd

Dader Lahcen M.
Kos Dader Lahcen M.
Houthalenaar Lahcen M. zal worden geïnterneerd. De man ontsnapte op 11 februari 2016 uit de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Heusden-Zolder en ging als een woesteling tekeer. Hij verwondde vijf mensen, waarvan er één stierf. De familie van het slachtoffer slaakte een zucht van opluchting bij het horen van het vonnis.

De buurman en broer van beklaagde hadden die ochtend door dat er wat aan de hand was met de Houthalenaar. Beklaagde stond er naakt voor de badkamer en spoot met de douchekop water door het venster. Wat later stond hij met een bezemsteel buiten een schijngevecht na te spelen. Vervolgens trok hij alle gordijnen in het huis af en gooide die over zijn bejaarde moeder in de zetel.

Bijgevolg meldden ze zich aan bij de dienst spoedgevallen, waar een verpleegster vaststelde dat de man onder invloed of psychotisch was. “Ze zei toen al dat de man niet veel meer nodig had om te ontploffen”, aldus Bart Partoens, die de burgerlijke partijen vertegenwoordigt. Zonder fouillering werd hij opgesloten in een isoleercel. Met zijn stylo viel hij twee verplegers aan, waarna hij kon ontsnappen.

Op de parking trok Lahcen twee houten palen uit de grond. In een woning op de Dennenweg verwondde hij hiermee de bewoonster en viel de hulpbehoevende dochter en thuisverpleegster Lisette Meerten aan. De verpleegster kreeg vijf slagen op haar hoofd, met fatale afloop. “De beklaagde was een tikkende tijdbom”, vat Partoens samen.

De beklaagde kon zich amper iets herinneren van de feiten. “Mijn broer bracht me naar het ziekenhuis en ik voelde zelf ook wel dat er iets scheelde. Ik was echter bang dat ze me zouden platspuiten en wilde gewoon weg.” Uit het vonnis blijkt dat het risico bestaat dat beklaagde opnieuw gelijkaardige feiten zal plegen. Hij mag nooit meer met de wagen rijden, moet de kosten van de publieke vordering (17.000 euro) betalen, alsook tienduizenden euro’s aan de familie van het slachtoffer. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Arthur Houben

  Opnieuw interneren om een vrouw dood te slaan, gratis onderdak en verzorging op ónze kosten en van slachtoffers...áls ze hem al kunnen binnenhouden?!En waarom worden echte Houthalenaren gestigmatiseerd door deze gék met bloempot op zn kop Houthalenaar te noemen?!!!

 • Paul Coudijzer

  Op de kosten van de gemeenschap opgenomen, de boetes........ laat me niet lachen, een kieken kan je maar een keer pluimen, als hij er al had???

 • stefan crama

  Hopelijk levenslange internering.

 • Dirk Vangossum

  Die mensen leven van een laag vervangingsinkomen, Dus de familie schadevergoeding betalen zit er echt niet in.

 • Peter Deroost

  En hoelang blijf meneer geinterneerd?