Dokter Gyselbrecht blijft aangehouden voor kasteelmoord

Dokter André Gyselbrecht (65), hoofdverdachte in de kasteelmoord, blijft aangehouden. Dat heeft de raadkamer beslist. Wellicht gaan de dokter en zijn advocaat in beroep tegen de beslissing, waardoor de zaak binnen twee weken voor de KI in Gent komt.

Gyselbrecht werd een kleine week geleden opnieuw aangehouden na een zoveelste verhoor bij de onderzoeksrechter. Die oordeelde dat er nieuwe aanwijzingen zijn van schuld tegen de Ruiseleedse huisarts. Gyselbrecht wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op zijn schoonzoon, Stijn Saelens, op 31 januari 2012.  

Advocaat Johan Platteau, die de belangen van Gyselbrecht verdedigt, pleitte een half uur in de raadkamer. Hij ging daarbij resoluut voor de vrijlating van de huisarts. "Daar zijn goeie redenen voor. Zo is de verklaring van Roy Larmit (de neef van de vermoedelijke huurmoordenaar Ronnie Van Bommel, red.) aan de speurders helemaal niet belastend voor mijn cliënt. Verdere uitleg wil ik daar niet over kwijt, maar het betreft gewoon een kwestie van interpretatie. De redenering van het parket dat de vrijlating van mijn cliënt aanstootgevend zou kunnen zijn voor de publieke opinie, vind ik onterecht. Mijn cliënt werd eerder al twee keer vrijgelaten uit voorhechtenis, telkens zonder dat daar een volksopstand uit volgde."

Uiteindelijk besliste de raadkamer dat er toch voldoende aanwijzingen zijn om Gyselbrecht langer aan te houden.