Doel 3 ligt drie maanden langer stil

ANP
Kerncentrale Doel 3 zal drie maanden langer stil liggen. Dat heeft uitbater Electrabel vandaag bekendgemaakt. De werken om het beton te verstevigen, duren langer dan gedacht, aldus een woordvoerster.

Bij een revisie van de kerncentrale in september bleek dat er problemen waren met het beton in een bunker in het niet-nucleaire gedeelte. Het gaat om een gebouw waar reserve-veiligheidssystemen liggen opgeborgen.

Aanvankelijk was de heropstart gepland half april. Maar Engie Elecrabel gaat er nu van uit dat de heropstart niet voor 1 augustus zal gebeuren. "Op basis van de huidige analyses en berekeningen hebben we de duur van de werken herzien. Het betonnen dak van de bunker moet extra versterkt worden."
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • frank hunter

    Tot na de winter , stroomtekort en hogere prijzen, enzo zakkenvullen. We kennen dat .

  • Ronny Ooijen

    Ja,die kerncentrales zijn hard nodig om de stroombevoorrading te garanderen.Maar hoe doe je dat als men zo een kerncentrale 11 maanden stil legt?Euh.....

  • Tom Faes

    Bij problemen bel De wever ,dieje zalt wel oplossen. Niet panikeren de kerncentrale moet maar tot 2060 meer opblijven en De Wever is scheurtjes specialist.