Doek valt morgen over proces kasteelmoord: op naar het hof van beroep

Dokter André Gyselbrecht gaf de opdracht om zijn schoonzoon Stijn Saelens om te brengen. Hij werd op 31 januari 2012 doodgeschoten in zijn kasteel in het West-Vlaamse Wingene.
Belga & Photo News Dokter André Gyselbrecht gaf de opdracht om zijn schoonzoon Stijn Saelens om te brengen. Hij werd op 31 januari 2012 doodgeschoten in zijn kasteel in het West-Vlaamse Wingene.
Morgennamiddag kennen dokter André Gyselbrecht en zijn drie medebeklaagden hun lot. De 14de kamer van de correctionele rechtbank van Brugge heeft haar vonnis in de kasteelmoord klaar. Al is dat ook maar wat het is. Het zoveelste tussenstapje. Het staat namelijk in de sterren geschreven dat het hele gezelschap mekaar later dit jaar opnieuw ziet voor het hof van beroep in Gent.

“Ik zou graag voor de zomer vonnissen”, zei rechtbankvoorzitter Els D'Hooghe bij de start van het proces over de kasteelmoord. Dat gaat haar lukken. Maar wel niet voor de zomer die ze toen voor ogen had: die van 2017. De eerste zitting vond plaats op 9 maart van dat jaar. We zijn ondertussen ruim dertien maanden verder. In die tijd is er eindeloos veel gebakkeleid. En er viel ook een bekentenis te noteren. Eén. Maar niet van de minste.

Je hebt 20% van dit artikel gelezen
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • RENE LENAERTS

    Procesje voor de correctionele i.p.v. assisen om het "sneller" te laten gaan. Dit kan nog jaaaaren duren!