Dodentol ongeval Maldegem loopt op: 4 familieleden omgekomen, onder wie twee 3-jarige kinderen

Wouter Spillebeen
Op de N49 richting Knokke-Heist is rond 11 uur een zware kettingbotsing gebeurd ter hoogte van Celieplas in Maldegem. Daarbij zijn vier doden gevallen, bevestigt het parket. 

Het gaat om een 37-jarige vrouw uit Kaprijke die het voertuig bestuurde met naast haar haar 60-jarige moeder uit Assenede. Op de achterbank zaten haar 3-jarige zoontje en een 3-jarig nichtje uit Eeklo. Twee andere mensen zijn lichtgewond geraakt, zeven inzittenden zijn in shock naar het ziekenhuis gebracht. 

Bij het ongeval waren vijf personenwagens betrokken en twee vrachtwagens. Het ongeluk gebeurde toen een vrachtwagen met oplegger, die een zware bulldozer vervoerde, op een file inreed van voertuigen die aan een rood licht wachtten. De vrachtwagen is bovenop de auto van de slachtoffers tot stilstand gekomen.

Negatieve ademtest

De vrachtwagenbestuurder, een 27-jarige man uit Lokeren, legde een negatieve ademtest af en testte ook negatief op drugs. Zijn rijbewijs is ingetrokken voor 15 dagen. Hij werd ook van zijn vrijheid beroofd en moet in de cel blijven. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om het ongeval verder te onderzoeken. Voorlopig is het nog niet duidelijk hoe het kan dat de chauffeur afgeleid was.

De ravage is groot en de hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Het vooralarm van het medisch interventieplan werd afgekondigd. De politie en het parket onderzoeken de precieze omstandigheden van het ongeval.

Burgemeester Marleen Van den Bussche van Maldegem wil de N49 zo snel mogelijk omvormen tot een snelweg zonder kruispunten. Dat zegt ze aan Radio 1. "De meeste ongevallen gebeuren aan die stoplichten en die moeten dus zo snel mogelijk weg."

De werken aan de N49 beginnen pas volgend jaar.
202 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc De Sutter

  Erg wat er hier moest gebeuren. Maar toch valt er hier toch direct iets op waarom moest die buldozer eraf ? Was de Firma Aertssen hier niet in orde ? Te zwaar geladen ? Uitzonderlijk vervoer die niet in orde was ? Een ding staat vast er zijn hier spijtig genoeg slachtoffers gevallen !!!

 • Ron van der Sneppen

  Als ik de reacties hier lees, dan zijn volgens mij alle bestuurders van een auto heiliger als de paus. Ze bellen niet,sms-en niet, stellen geen navigatie in, roken, drinken noch eten in de auto. Dit is volgens hen voorbehouden voor vrachtwagen chauffeurs. Wat er gebeurd is mag natuurlijk niet gebeuren, maar we zijn allemaal mensen en die maken nu eenmaal fouten. Dus veroordeel niemand als je de ware toedracht niet kent. Verder wens ik de nabestaanden, maar ook de chauffeur, veel sterkte toe.

 • Liliane Vervliet

  NIET de schuld van de weg,de rode lichten of Weyts !Als er FILE is eender waar en hoe moet je Remmen en Stoppen !

 • frans Venloo

  Trajectcontroles dat is een prioriteit dat brengt geld in de lade . En ze zijn er fier op , hopelijk zijn ze niet zo fier meer na de verkiezingen. NOOIT meer NVA voor mij.

 • Frank Nathan

  Dat is typisch voor belgie, eerst moet er iets ernstig gebeuren voor dat ze acties ondernemen.