Dodelijke ratelslangen gevonden langs weg in Wallonië

Een beet van de ratelslang ‘crotalus atrox’ kan dodelijk zijn.
Shutterstock Een beet van de ratelslang ‘crotalus atrox’ kan dodelijk zijn.
De brandweer heeft langs een weg in de Ardennen drie slangen gevonden, waaronder twee giftige ratelslangen. De slangen werden ontdekt onder een dekzeil in de buurt van Namen, meldt de RTBF.

Een deskundige stelde vast dat de ratelslangen tot de giftigste soort behoren (crotalus atrox). Een beet van de slangen kan dodelijk zijn. De politie onderzoekt hoe de slangen langs de weg terecht zijn gekomen. Vermoed wordt dat iemand ze heeft gedumpt.

Ratelslangen komen in het wild voor in de Amerikaanse staat Texas. In België zijn ze verboden. Ze zijn voorlopig ondergebracht in het Natuurhulpcentrum in Gent, dat op zoek gaat naar een definitief onderkomen.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robin Hufton

  Het beestje mag dan dodelijk gif hebben , dat wil niet zeggen dat het dit ooit al heeft gebruikt op mensen. De eigenaar had trouwens weinig keuze sinds de nieuwe wetgeving, stomme zet dat wel.

 • Anita Billen

  Hopelijk vinden ze de eigenaar en dan een fikse boete opleggen.

 • Christiane Van Croonenborch

  Jos Engels natuurpunthulp centrum is een federaal erkende instantie voor opvang van exotische dieren in België !! Vermits we nog een eenheid zijn lijkt me dat de beste oplossing Dus geen spijker zoeken op laag water Erger is dat een onverantwoord persoon zulke dieren dumpt in de natuur groetjes

 • Jos Engels

  Zelf het opvangen van hun gevonden slangen moet door Vlaanderen gebeuren.

 • vangeel guido

  Hopelijk wordt de eigenaar gevonden en berecht als poging tot doodslag