Dodelijk ongeval tussen trein en motorrijder (27) op overweg in Sint-Agatha-Berchem

Mark Baert
Het treinverkeer tussen Brussel en Denderleeuw is deze namiddag onderbroken geweest na een dodelijk ongeval met een motorrijder. De 27-jarige motard overleefde de klap niet, meldt de federale politie. Het Brusselse parket heeft een onderzoek ingesteld naar de juiste omstandigheden van de aanrijding.

Het ongeval gebeurde rond 14.10 uur op de overweg aan de Nestor Martinstraat in Sint-Agatha-Berchem. De betrokken trein was onderweg van Aalst naar Vilvoorde en had 30 tot 40 passagiers aan boord. Zij werden geëvacueerd. 

Volgens de eerste elementen van het onderzoek functioneerde de overweg normaal, meldt Frédéric Petit van spoorwegnetbeheerder Infrabel. "Onderzoek van de politie en het parket zullen uitsluitsel brengen over de juiste omstandigheden van de aanrijding." De woordvoerder roept iedereen naar aanleiding van het ongeval opnieuw op om altijd en overal, en dus ook aan overwegen, de verkeersregels te respecteren.  

Het treinverkeer was sinds iets na 14 uur onderbroken tussen Ternat en Jette. Kort voor 19 uur is het hervat. Er zijn wel nog gevolgvertragingen mogelijk, die in de loop van de avond worden weggewerkt.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gevenli selma

  Ik was daar ... hij reed gewoon door .begrijp hem niet waarom hij niet is gestopt

 • Bernard Aelvoet

  Gisteren was ik ook getuige van zo'n stom individu de sporen kruiste terwijl het al lang rood was. Net achter de wagen gingen de slagbomen neer. En dit terwijl aan de andere kant mensen stonden te wachten die hun kinderen van school hadden opgehaald. Zelfs als het rood is kunnen slagbomen technische problemen hebben, niet neer gaan en de trein in nog volle vaart voorbijkomen. Dom madameke uit Ronse zal het misschien vatten als ze dit leest.

 • Cindy Van Hulle

  Ik was één van de passagiers, eens we van de trein werden geëvacueerd, werden we aan ons lot over gelaten. Er zijn trams, bussen en metro's werd er ons gezegd en verder ook niks. Vond het rechtuit schandalig. Ik vond dat de NMBS hier echt wel te kort Schoten!!!

 • Sébastien Bo

  Op drukke plaatsen zoals in een stad zou er een tunnel moeten zijn, overgangspoorwegen is gewoon te gevaarlijk en remt het lokaal verkeer/economie af

 • jos indigne

  Zal toch weer niet waar zijn zeker , straks is het de schuld van NMBS weer dat treinen vertraging oplopen