Dodelijk ongeval op viaduct van Vilvoorde

Mark Baert
Op de binnenring in Machelen is afgelopen nacht om 4.15 uur een dodelijk ongeval gebeurd. Een auto kwam er onder een vrachtwagen terecht aan het eind van het viaduct van Vilvoorde. De passagier overleefde de klap niet.

Een getuige zag een auto die de vangrail leek te raken en vervolgens slipte. Het wegdek was nat en de auto kwam terecht onder een oplegger van een vrachtwagen. De vrachtwagenbestuurder merkte dit niet op en nam vervolgens de uitrit Machelen.

De bestuurder van de auto die onder vrachtwagen is terecht gekomen, werd gewond naar ziekenhuis overgebracht voor verder onderzoek. De passagier is dood aangetroffen. Het betreft een 37-jarige man uit Brussel.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de oorzaak van het ongeval te achterhalen. Uit zijn bevindingen blijkt dat de personenauto de vangrail niet geraakt heeft. “Het ongeval is wellicht te wijten een combinatie van onaangepaste snelheid en watergladheid”, zegt parketwoordvoerster Sabine Lievens. “Het was enorm aan het regenen op het ogenblik van het ongeval.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Vranckaert Gregory

    Ik ben er langs gereden toen ze de auto net gingen open knippen. Ik hoopte dat er geen passagier naast zat! Sterkte aan de familie en kenissen!

  • Daniel De Bruyn

    Dat er op die plaats niet meer ongevallen verbaast mij eigenlijk. De toeren die daar soms uitgehaald worden om toch maar de afrit 1 voertuig eerder te kunnen nemen... Van uiterst links neer de afrit is maar 1 voorbeeld. M'n deelneming aan de nabestaanden.