Dodelijk arbeidsongeval bij Beaulieu in Wielsbeke

BELGA
Bij het textielbedrijf Beaulieu, langs de Rijksweg in Wielsbeke, is deze ochtend rond kwart voor zeven een dodelijk arbeidsongeval gebeurd. Dat bevestigt de brandweerzone Fluvia. 

Het slachtoffer, een man van 58 uit Deinze, was volgens het parket aan het werk met een zaagmachine die gebruikt wordt om kliklaminaat te maken. Toen er zich een probleem voordeed, ging de man de veiligheidscel binnen om de machine stil te leggen. In de draaikamer pleegde hij overleg met enkele collega’s. Daarop keerde hij terug voor een controle aan de zuignappen waarmee de laminaatplaten voor het verzagen worden opgenomen. Op dat moment echter trad de machine weer in werking. Het slachtoffer raakte daarbij geklemd tussen een laminaatplaat en de machine. Hij brak een halswervel en stierf ter plaatse. Er werden een wetsdokter en een technisch expert aangesteld. De arbeidsinspectie trok naar het bedrijf om na te gaan of de veiligheidsvoorschriften waren nageleefd.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • christine lombaert

  mijn oprechte deelneming aan de familie ,vrienden en kenissen

 • Inge Vanmarcke

  Mijn oprechte medeleven aan de familie van die man. Hij was trouwens 32 jaar en geen 58.

 • Staf Vandoorne van pierre de garde

  RIP

 • jo vandenberghe

  De lijst met zware beroepen mag aangevuld worden met een optie dodelijke bezigheden,en daar vallen bijna alle arbeiders onder.Maar het blijft oorverdovend stil aan de kant van onze elite!Mijn medeleven voor de getroffen familie.