Dode en kind in levensgevaar bij ongeval op E40 in Nevele

Wouter Spillebeen
Op de E40 ter hoogte van Nevele is een 59-jarige vrouw uit Aalter overleden nadat een vrachtwagen inreed op een file. Drie anderen raakten gewond. Eén van hen, een meisje van 9 jaar uit Waasmunster, verkeert in levensgevaar.

Om 12.50 reed een vrachtwagen in op een file op de E40 ter hoogte van Nevele. De vrouw in de eerste wagen die werd aangereden, overleefde het ongeval niet. In de tweede wagen raakte een meisje levensgevaarlijk gewond. Twee andere personen raakten lichtgewond. Ook zij werden naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige van het Gentse parket gaat het om een kop-staartaanrijding. De vrachtwagen zou op een wagen zijn ingereden waarna deze tegen de auto ervoor botste.

De trucker, een 55-jarige man met de Finse nationaliteit, is gearresteerd en wordt door de politie verhoord met bijstand van een tolk. Zijn rijbewijs werd alvast ingetrokken.

De E40 richting Oostende was lange tijd volledig afgesloten en werd vervolgens stapsgewijs weer vrijgemaakt. Rond 15.35 uur was de volledige E40 opnieuw open.

Wouter Spillebeen
Wouter Spillebeen39 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jean-Pierre Browaeys

  Wie zei daar weer dat automobilisten sterke weggebruikers zijn? En er zijn al zelfs voetgangers overleden na aanrijding door een fiets. Die indeling in zwakke en sterke weggebruikers klopt van geen kanten.

 • Gino Denil

  Zet die doorgaande vrachtwagens op een trein. Zoals in Zwitserland. Dan geraakt de NMBS misschien nog uit het rood. En op termijn het wegennet herwerken naar gescheiden verkeer voor zwakke weg gebruikers, personen vervoer en vrachtwagens. Dat allemaal door elkaar in het verkeer gooien creëert zware problemen.

 • guido vermeyen

  Zoals in Duitsland: op zondag geen camions, enkel koelwagens toegelaten, vanaf 18 u mag iedereen weer rijden .

 • JAN krommentak

  Misschien eens denken aan een airbag in de koffer van persoonsauto's want de regering blijkt niet opgewassen tegen dit groot probleem

 • Michael Dimers

  Levenslang rijverbod en zware gevangenisstraffen geven ! Wat is me dat toch steeds met dat crapuul dat in tien- of twintigtonners rondrijdt en totaal niet op de baan let ??? Geef een signaal !!!!