Dode en gewonde door ingestorte muur in Molenbeekse hammam

Het ongeval gebeurde in deze hammam
Marc Baert Het ongeval gebeurde in deze hammam
Bij werken aan een hammam op de Gentsesteenweg in Sint-Jans-Molenbeek is dinsdagmiddag een arbeidsongeval gebeurd. Een man kwam om en een tweede raakte gewond toen een muur instortte.

Dat laat de Brusselse brandweer weten. Beide slachtoffers waren aan het werk in een hammam, of Turks stoombad, waar renovatiewerken uitgevoerd werden. Plots kwamen ze terecht onder een instortende muur. Volgens een buurman van de hammam werd er al meer dan een maand hard gewerkt aan renovaties in het gebouw.

Eén van de slachtoffers kwam bij de instorting om het leven, de tweede man raakte gewond en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij was niet in levensgevaar. De politie en de brandweer kwamen ter plaatse en met een speurhond werd nog gezocht naar mogelijke andere slachtoffers.

Waarom de muur instortte, is niet duidelijk. Het onderzoek is in handen van het Brusselse Arbeidsauditoraat, dat pas woensdag zal communiceren over de zaak.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.