Ga naar de mobiele website
^ Top

Dode bij zwaar ongeval op N9 in Oordegem

Bij een zwaar verkeersongeval is deze ochtend in Oordegem, bij Lede, één dode gevallen. Er vielen ook verschillende licht gewonden. Het ongeval gebeurde even voor vijf uur op de N9 Grotesteenweg, de gewestweg tussen Aalst en Gent. De oorzaak was een stuurfout.

Audi Vorst
Een 26-jarige automobilist uit Sint-Lievens-Houtem reed met zijn wagen tegen een middenberm, verloor de controle over het stuur van zijn Volkswagen Golf en kwam op het andere rijvak terecht. Daar knalde de auto frontaal op een bus met daarin elf werknemers die op weg waren naar hun werk bij Audi Vorst.

Tegen woning
De bus kam tot stilstand tegen de gevel van een woning. De verhakkelde personenwagen werd op de rijweg geslingerd. De brandweer van Lede trachtte de bestuurder nog uit het wrak te bevrijden, maar hulp kon niet meer baten. De man overleed ter plaatse.

Verkeer in de knoop
In de bus zelf raakten de chauffeur en zeven inzittenden licht gewond. Zij werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis in Aalst. Door het ongeval was de N9 lange tijd dicht. (vmd/tdb/gb)

Foto's Marino Verbeken.
Foto's Marino Verbeken.
Meer over


Meld een bug