Dode bij caravanbrand in Haren blijkt vermoord

Politie
De autopsie op het lichaam van de man die in de ochtend van 22 december aangetroffen werd in een uitgebrande caravan in een woonwagenpark in de Waterranonkelstraat in Haren heeft aangetoond dat er sprake is van moord, dat maakt het Brussels parket bevestigd. Er werd een kogel aangetroffen in het hoofd van het slachtoffer. De politie is op zoek naar een belangrijke getuige die op dezelfde dag rond 4.30 uur werd opgemerkt in een zwart-grijze Smart.

In eerste instantie werd er gedacht aan een ongeluk, toen de brandweer bij het aantreffen van het verkoolde lichaam in de caravan geen verdere brandversnellers aantrof.

Bij de autopsie op het lichaam bleek echter dat de man een kogel in het hoofd had. Op de plaats van de brand werd geen wapen gevonden en dus werd zelfmoord uitgesloten.

Bij verdere analyse van de camerabeelden van de nabijgelegen autocontrole in Haren kon de politie omstreeks 4.30 uur op dezelfde dag van de brand een zwart-grijze Smart waarnemen. De chauffeur was mogelijk getuige van verdachte handelingen aan het woonwagenpark.

Op vraag van de onderzoeksrechter Gruwez te Brussel verspreidde de politie vandaag een opsporingsbericht om deze getuige te vinden.

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300. U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu.

Een zwart-grijze smart werd nabij de moordplaats opgemerkt.
Politie Een zwart-grijze smart werd nabij de moordplaats opgemerkt.