Dode bij brand in Oudergem, brandweer redt 11 mensen via het dak

Baert
Bij een woningbrand op de Koninklijke Jachtstraat in Oudergem is een bewoner om het leven gekomen. Elf mensen werden geëvacueerd via het dak door de brandweer. 

Een brandweerman raakte bedolven door vallende brokstukken van de trap en moest gewond naar het ziekenhuis afgevoerd worden. Op de vierde verdieping vonden de brandweermannen het levenloze lichaam van een bewoner aan. De man woonde op de dakverdieping en de trapkoker naar die bovenste verdieping was helemaal uitgebrand, zodat de man opgesloten zat in het brandende deel van de woning.

Ook het aanpalende huis werd geëvacueerd en een perimeter werd ingesteld, want momenteel heerst er instortingsgevaar. Geparkeerde wagens raakten beschadigd door vallende brokstukken. Voor zes bewoners werd een tijdelijk onderkomen voorzien, de overige kunnen bij familie of vrienden verblijven. 

"De identiteit van het slachtoffer staat nog niet met zekerheid vast", meldt de parketwoordvoerder. "De oorzaak van de brand is op dit moment ook nog onduidelijk. Het parket van Brussel is een onderzoek gestart en heeft onder meer een wetsdokter en branddeskundige aangesteld. In het begin van de namiddag is de parketmagistraat ook ter plaatse gegaan. Daarnaast zijn nog verschillende onderzoeksdaden bevolen en uitgevoerd."

BaertReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.