Ga naar de mobiele website
^ Top

Dochter van Molenbeekse schepen verdacht in terrorismedossier

videostill RTBF
Inès El Khannouss, de 20-jarige dochter van Ahmed El Khannouss, schepen van Sport in Molenbeek, wordt ervan verdacht een rol te hebben gespeeld in een terroristische groepering in Jumet. "Ze was het naiëve slachtoffer van een foute liefdesrelatie", aldus vader El Khannouss aan RTL. Intussen bevestigt het federaal parket dat de zaak waarin El Khannouss genoemd wordt vorige week is doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Het meisje wordt beschuldigd van deelname aan activiteiten van een terroristische groep.

Het federaal parket bevestigt dat de raadkamer de zaak waarin Inès El Khannouss betrokken is vorige week doorverwezen is naar de correctionele rechtbank. De jonge vrouw wordt beschuldigd van deelname aan activiteiten van een terroristische groep, maar heeft nooit vastgezeten. "Ze is momenteel vrij onder voorwaarden", klinkt het. De datum van het proces moet nog worden vastgelegd.

Vader Ahmed El Khannouss, schepen van sport in Molenbeek, reageerde voor RTL op de beschuldiging aan het adres zijn dochter. Hij laat weten geschokt te zijn en zegt dat zijn dochter het slachtoffer is geworden van een foute liefdesrelatie. Hij en zijn vrouw wisten naar eigen zeggen niets over de relatie van hun dochter. "Ze is een goede studente met een onberispelijk gedrag", alus El Khannouss aan RTL.

Gematigde islam

"Ze heeft altijd een gematigde islam beleden", benadrukt El Khannouss. "Mijn dochter heeft nooit radicale gedachten gehad. Ze heeft radicalisering altijd veroordeeld, het bewijsmateriaal toont dat aan. Het gaat dus om een ongelukkige liefdesrelatie", besluit El Khannouss.

Stigmatisering van Molenbeek

In de gemeente is Ahmed El Khannouss al jaren bezig met radicalisering en spreekt zich er zo nu en dan ook over uit in de media. Hij heeft zich altijd fel verzet tegen de stigmatisering van Molenbeek na de aanslagen in Parijs. De aanpak van de politie in het kader van het Kanaalplan noemde hij onlangs nog "polariserend".

In 2015 trok hij met een goede vriend naar de Turks-Syrische grens om op zoek te gaan naar diens echtgenote. Zij was plots verdwenen met haar twee kinderen van toen 3 en 5 jaar oud. El Khannouss is meegegaan naar het politiebureau om de vermissing aan te geven. Al snel bleek dat de vrouw - een Belgische - door haar broer, die toen al maandenlang in Syrië zat, was overgehaald om hem achterna te reizen. In Turkije zocht hij twee dagen lang naar de vrouw, maar ze konden haar en de kinderen toen niet vinden.

Meer over125 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Paul Corvair

  In het kader van de opkuis van radicale elementen binnen de islam, die gelinkt kunnen worden aan terreur, is het niet meer dan normaal dat politie en parket zijn werk doet. Of ze schuldig zijn blijkt wel na het proces. Er is teveel gebeurd, we kunnen niet voorzichtig genoeg zijn. Verder gaan zoals vroeger kan niet meer.

 • Staf Vandoorne van pierre de garde

  We worden stilaan als makke lammeren naar de slachtbank gedreven. Wanneer gaan we uiteingelijk onze ogen eens opentrekken voor die in schaapskleren vermomde invloeden

 • Johan Vransen

  Een aardje naar haar vaardje?

 • Kamal Kamal

  Soms vraag ik mij af wie hier geradicaliseerd is....als je hier de commentaren leest zouden die vader en dochter al de doodstraf krijgen terwijl het onderzoek eigenlijk nog vollop aan de gang is....de Media pikt daar een stukje uit want veel details heeft HLN hier nu ook niet opgezet ..en dan lees je deze reacties van mensen....den boot op....terugsturen....dubbele nationaliteit afnemen....enz...deze mensen bewijzen dat ze ook serieus geradicaliseerd zijn hoor....of toch al zwaar gebrainspoeld.

 • Doe goed Vind goed

  Hoor helaas al die domme mensen die niks van de islam af weten ja islam is geen godsdienst die tot haat aanzet maar een vredelievende geloof en de gene die radicaliseren hebben niks meer met islam te maken en bovendien zijn helaas niet alle kids even eerlijk tegen hun ouders aub hou op met dat racistische gedoe een betere wereld begint bij je zelf laat zien dat het anders kan

Meld een bug