Ga naar de mobiele website
^ Top

Dochter (19) Filip Dewinter in bikini en nikab op VB-affiche

Vlaams Belang pakt de komende dagen uit met een in het oog springende en uitdagende campagne, waarin een mooie jonge vrouw  in een bikini en nikab poseert. Het model is niemand minder dan An-Sofie Dewinter, dochter van. Vader en dochter ontkennen in Het Laatste Nieuws dat het VB-kopstuk zijn dochter "misbruikt". "Ík wilde dit statement maken", zegt An-Sofie. "Doodsbedreigingen en kritiek schrikken me al lang niet meer af."

"Dit gaat mij écht om het statement", zegt dochter Dewinter. "En wat is het grootste contrast met een nikab? Naakt. Maar zover gingen we het nu ook weer niet drijven. Dus is het een bikini geworden. Ik wilde het per se doen, omdat de campagne naadloos aansluit bij hoe ik over de hele problematiek denk. Als vrouwen moeten we kiezen: vrijheid of islam."

Het initiatief 'vrouwen tegen islamisering' is een onderdeel van de 'back to the roots'-lijn die het afgeslankte Vlaams Belang gaat varen. Anke Vandermeersch is voorzitter van de beweging. Bedoeling is vrouwelijke kiezers aan te spreken, een doelgroep die Vlaams Belang zelfs in de jaren van het grote succes maar matig kon verleiden. "Vrouwen zijn altijd het eerste slachtoffer van de islam. We willen duidelijk maken dat ze nog een keuze hebben", zegt Dewinter. (hln/sps)Meld een bug