Dit zijn de eerste beelden van de tunnel die gebruikt werd bij de bankkraak in Antwerpen

Bank informeert klanten van kluizen binnen perimeter

De Roeck
In Antwerpen is de tunnel blootgelegd die gebruikt werd bij de bankkraak op een BNP Paribas Fortis-kantoor afgelopen weekend. De tunnel vertrok uit een huis in de Nerviërsstraat en leidde rechtstreeks naar de rioolbuis onder de straat. 300 meter verderop leidde een andere tunnel omgekeerd vanuit de riolering naar de kluizenzaal van de bank.

In totaal werden er 20 tot 30 kluizen opengebroken en leeggeroofd. De omvang van de buit is nog altijd niet bekend. De tunnels zullen nu worden dichtgemaakt en de riolering zal worden hersteld.

BNP Paribas Fortis is vandaag wel begonnen met het informeren van klanten die een kluis hebben binnen de perimeter in het filiaal aan de Belgiëlei in Antwerpen, waar het voorbije weekend is ingebroken. Pas nadat al die klanten bereikt zijn en een verklaring op eer hebben afgelegd over de inhoud van hun kluis, kan de bank hen laten weten of hun kluis effectief is opengebroken.

In de kluizenzaal van het bankkantoor werd zondag een inbraak vastgesteld die via twee tunnels en de riolering werd uitgevoerd vanuit een pand in de nabije Nerviërsstraat. De daders zijn nog niet gevat. BNP Paribas Fortis wil nog steeds niets kwijt over het aantal getroffen kluizen, maar “het overgrote deel” bleef onaangeroerd. Aanvankelijk was de hele kluizenzaal verzegeld en kon de bank door de verzekeringsprocedure geen informatie kwijt aan de vele ongeruste klanten die er gisteren opdoken.

Wel werd beslist om met een perimeter te werken waarbinnen alle getroffen kluizen zich bevinden. Klanten van kluizen buiten die perimeter kunnen op die manier al geruststellend nieuws krijgen. Wie een kluis binnen de perimeter heeft, zal pas later vernemen of de kluis effectief werd opengebroken of beschadigd, en of er iets gestolen werd. Eerst moeten die klanten een verklaring op eer afleggen over de inhoud van de kluis. Wie dat weigert, zal niet kunnen rekenen op een eventuele tussenkomst van de verzekering, klinkt het. BNP Paribas Fortis zegt er alles aan te doen om de klanten in kwestie zo snel mogelijk te contacteren, maar nog niet iedereen kon al worden bereikt.

Ook de bank hoopt snel met herstellingen te kunnen beginnen.

Marc De Roeck
Marc De Roeck
Marc De Roeck
Marc De Roeck
Marc De Roeck
De tunnel die werd gegraven richting de riolering.
Lefelon De tunnel die werd gegraven richting de riolering.
Lefelon13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kevin de Herdt

  Duurde lang voor ze de films gaan naspelen.

 • Cecarine De Smet

  En niemand iets gehoord??? Mij maak je dat niet wijs!!! En dienen geraakt zomaar aan die plannen???? Wij als Belgen geraken daar niet zo gemakkelijk aan...

 • Jan Van Overveldt

  heb ooit eens in mijn gemeente (Oost-Vlaanderen) het rioleringsplan op gevraagd. Bestond zelfs niet...Gasbuizen, elektriciteitsleidingen, telefoonleidingen, telenet-leidingen, waterleidingen zijn bij ons allemaal onbekend. Tot een aannemer begint te werken en alles kapot maakt...

 • Glenn Lambaerts

  Knap werk! Binnen 10 jaar verfilmen ze dit

 • JAN krommentak

  Het is wel duidelijk dat dit professionelen waren en goed voorbereid waren wellicht hadden ze al een plaatsverkenning gedaan voor gps coordinaten en zijn ze doelgericht te werk gegaan , knap zonder slag of stoot en alleen van de rijken .