Dit weekend naar de kust? Je bent niet alleen

Westtoer verwacht 275.000 dagtoeristen aan zee

Photo News
Aan de kust tellen ze af naar het weekend. Na een paar weken kwakkelweer, moet het nog eens een echt top-zomerweekend worden met veel zon en 28 graden. Er worden maar liefst 275.000 dagtoeristen verwacht. De hotels zitten nu al voor 90 procent vol - sommige zijn al helemaal volgeboekt.

Dit weekend wordt weer een topper aan zee want dan halen we bijna dertig graden. Dat merken de hotels aan hun boekingen. Gemiddeld zijn 95 procent van hun kamers al verhuurd. “Aan de kust valt of staat alles met het mooie weer. Alle hotels bereiden zich dus voor op een schitterend weekend”, zegt Stefan Vanhollekeke van VZW Hotels Knokke Heist.

Volgens de horeca is het een rare zomer geweest, maar elk topweekend is mooi meegenomen. Dit weekend verwachten ze misschien wel de laatste stormloop richting de kust, want veel mensen willen na wat mindere dagen de zomer in schoonheid afsluiten. 

Het West-Vlaamse toerismebedrijf Westtoer verwacht komend weekend maar liefst 275.000 dagtoeristen aan zee. Zondag zou de beste dag worden met naar schatting ongeveer 160.000 bezoekers. Dit weekend legt de NMBS extra treinen in naar Blankenberge, Oostende en Knokke.

Tijdens de warmste dagen ooit in ons land trokken meer dan een half miljoen mensen naar de kust, een absoluut record.

Bekijk ook de goednieuwsshow  van het weer:
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • elza vandevelde

  nog 9 dagen 11 h 20 min 11 sec en ze zijn weer weg die toeristen eindelijk rusten vrede aan de kust .tourist go home !!!!!

 • Freddy Madou

  Nog een weekje op de tanden bijten kustbewoners en de gemeente is weer van jullie, geen lawaai, dronken, ruziemakers, drugs, stelen, kotsen, auto beschadigen,vandalisme enz..., en nog klagen dat de kust toch zo duur is ga eens naar Gent, Brussel, Antwerpen daar schrijven ze met een dubbele stylo als je dit begrijpt, luister eens naar de zee op zijn West-Vlams op YouTube dan pas kom je op rust.

 • Elza Van hoorde

  Urbain , man toch , ook altijd goe gezind zeker , mag iedereen zijn boterham verdienen ? Ja ? Dank u

 • Ronny Hanssen

  Aftellen naar het weekend ? Moet het niet zijn aftellen naar 1 september ? 2 maand hard werken kruipt niet in de kleren hoor.

 • luc demeyer

  In Oostende veel wegenwerken als je met de wagen komt was ook al aan de rust aan het denken maar lap daar zijn ze terug wagens plaatsen voor garage poorten en op plaatsen voor bewoners voor mijn deur al vandaag terug 10 boetes voor parkeren joepi veel geld voor de stad