Dit moet in de 'Vlaamse canon’ volgens Twitter

twitter
Een ‘Vlaamse canon’, misschien wel het meest in het oog springende item uit de de startnota van informateur Bart De Wever (N-VA), is aan menig koffie-automaat het gespreksonderwerp van de dag. Wat moet in de lijst met “ankerpunten” uit de Vlaamse cultuur en geschiedenis en wat vooral niet? Historici zijn kritisch en ook twitteraars laten zich niet onbetuigd, getuige een pak ludieke tweets. Een overzicht.

Lees ook:  Academici kritisch voor ‘Vlaamse canon’ in startnota: “Dit neigt naar superioriteitsdenken”

Lees ook:  Wat moet er volgens u in de ‘Vlaamse canon’ omdat het onze cultuur typeert?
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • RENE LENAERTS

    Blij dat de twitteraars veel gevoel voor ironie hebben.

  • Wesley Kenis

    Vooral de graaiende politici. Dan is het boekje ineens vol....of misschien een wegwijzer naar het ocmw in 200 talen. Iets anders hebben die illegalen toch niet nodig buiten een enkeltje Londen op onze kosten....

  • Peter Nols

    Het op papier mooie fietsroutenetwerk, maar in de realiteit zijn er zelfs geen fietspaden te vinden tussen die nummertjes.