Dit jaar al 4,8 ton cocaïne op weg naar België onderschept

REUTERS
In de eerste drie maanden van 2020 werden in Latijns-Amerika en de Caraïben 20,5 ton cocaïne in beslag genomen in 45 verschillende zaken. Daarvan was 4,8 ton bestemd voor België. Dat rapporteert het Container Control Programme (CCP) van de Verenigde Naties vandaag.

De CCP-eenheden namen in de eerste drie maanden van 2020 maar liefst 20,5 ton cocaïne in beslag in de 'bronlanden' in Latijns-Amerika en de Caraïben. Ter vergelijking: in heel 2019 werd in deze regio 74,8 ton cocaïne onderschept. 

In 26 van de 45 zaken waren de drugs bestemd voor de Europese markt, goed voor 14,6 ton. In negen gevallen was de eindbestemming België, goed voor 4,8 ton.

Het CCP merkt nog op dat, hoewel het containerverkeer vanuit China en de rest van Azië in de laatste maanden terugviel door de opkomst van het coronavirus, er nog steeds inbeslagnames worden gedaan van namaakproducten. "Verder worden er eveneens inbeslagnames van wapens, andere soorten drugs en sigaretten gerapporteerd", klinkt het. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.