Dit jaar al 300 zieken door giftige paddenstoelen: "Wie geen kenner is, blijft er beter af"

Ardennes-Etape

Dit jaar heeft het Antigifcentrum al ruim 300 meldingen gekregen na het eten van paddenstoelen. Dat is bijna net zoveel als in heel 2016. Uitschieter was augustus, met 134 oproepen. Dat komt wellicht omdat paddenstoelen beter gedijen in een regenachtige zomer.

Het Antigifcentrum lanceert een campagne. "Wie geen kenner is van paddenstoelen, blijft er beter af", klinkt het in tv-spots die vanaf vandaag lopen. "Wie een grote hoeveelheid eet, kan er flink ziek van worden. De meest courante symptomen zijn spijsverteringsstoornissen zoals braken en diarree, maar van de groene knolammoniet en nog wat andere giftige zwammen in ons land kan je zelfs sterven."

LEES HET HELE VERHAAL IN HLN + VOOR ABONNEES. NOG GEEN ABONNEE? PROEF NU VIER WEKEN GRATIS
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • stijn digger

  Psilocybe azurescens zijn goed eetbaar

 • Big One

  Blijf daar gewoon vanaf zo simpel is het. Dat zijn der allemaal die het int vervolg gaan doen!

 • Lilith Lilitu

  Wat is het probleem? Ik pluk al vanaf mijn 3de samen met oma in de bos. En niet alleen paddestoelen ook planten, kruiden, besjes zaden,...om medicijnen en vanalles van te maken. Vanaf men 5de alleen, niemand ziek niemand dood... pff tis gewoon een kwestie van VOLDOENDE kennis opdoen.

 • Paul Keulemans

  Ziehier het resultaat van het motto' alle paddenstoelen zijn eetbaar, sommigen slechts één keer '!

 • Ivan Cardon

  Je moet geen hoge studies gedaan hebben om journalist te worden tegenwoordig. :o)