Directie en vakbonden bpost zitten samen, maar staking voorlopig niet afgeblazen

Hollandse Hoogte / Peter Hilz
Er komt dan toch nog overleg tussen de directie en de vakbonden bij bpost. Topman Koen Van Gerven heeft de sociale partners uitgenodigd om maandagvoormiddag “een open en constructief gesprek” te houden, meldt het bedrijf. De bonden, die met een meerdaagse staking dreigen, zijn op de uitnodiging ingegaan.

De vakbonden waren vragende partij voor verder overleg, ook al leek de staking onafwendbaar. De bonden verwijten de CEO onder meer een gebrek aan respect voor het personeel en ze vrezen dat er nieuwe besparingen aankomen.
Van Gerven zegt dat hij de vraag om rond de tafel te gaan zitten duidelijk heeft gehoord en daar graag een positief antwoord op wil geven. Hij wil spreken over de uitdagingen waar het bedrijf voor staat en hoe de sociale partners samen kunnen werken aan een gezond toekomstplan voor bpost.

ACOD-vakbondsman Jean-Pierre Nyns bevestigt dat de bonden zijn ingegaan op de uitnodiging van de topman. Maar dat wil niet zeggen dat de staking nu afgeblazen wordt. "Geenszins, wij gaan morgen gewoon aan tafel zitten en luisteren", klinkt het.

Vijf stakingsdagen

De bonden zijn van plan om achtereenvolgens 24 uur te staken in de sorteercentra (7 november), bij de posttransporten (8 november), bij de postbodes (9 november), aan de loketten, bij de administratie en de callcentra (12 november) en bij de pakjesverwerking (13 november). 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • josé De Mulder

  Ik heb ook 42 jaar voor Bpost op straat gelopen .Er worden zoveel aanwervingen als mogelijk gedaan, maar het verschil met pakweg 20 jaar geleden is het grote verloop.Als men de kans krijgt elders meer te verdienen wacht men niet langer en is men weg .Het is geweten dat het gebied rond de luchthaven het zeer moeilijk heeft om geschikte mensen te vinden.Een goed draaiende economie heeft volk nodig

 • Fons Casteels

  Inderdaad mijnheer Bosmans, Bpost maakt winst. En dat is goed nieuws voor de belastingbetalers, want Bpost is voor 51% eigendom van de Staat. En dus vloeit de helft van de winst terug naar de staatskas. En mijnheer Ollevier: uw bewering wordt tegengesproken door de jaarrekening: bij Bpost wordt er wél aangeworven.

 • josé De Mulder

  Mr Bosmans wat dan te denken van Johny Thijs die ongeveer het dubbele verdiende en bedankte toen men hem nog 650 000 euro wilde betalen.Thijs mocht je rekenen tot de rode strekking en die door de vakbonden geen strobreed in de weg is gelegd .Bpost moet de krantenuitreiking laten vallen ,reclamezendingen bundelen in een uitreiking 1x per week. Met het personeel dat vrijkomt als de kranten wegvallen een performante pakjesdienst uitbouwen.

 • Henri Bosmans

  Jan Peeters, Bpost maakt jaarlijks nog altijd 400 miljoen winst, ondanks graaier en zakkenvuller Koen V. Alleen hebben ze problemen om personeel te vinden tengevolge van de hoge werkdruk en te lage lonen.

 • Roy Cooks

  Eén dag geen mensen gekloot, is één dag niet geleefd zegt men bij de vakbond.