Directie en ACV bereiken akkoord over reorganisatie De Lijn

Directeur-generaal De Lijn: "Dit is een cruciale stap"

Photo News
De directie van De Lijn en de christelijke vakbond ACV Openbare Diensten hebben een akkoord bereikt over de reorganisatie bij de openbaarvervoermaatschappij. Dat meldt De Lijn vanavond in een persbericht. De andere bonden weigerden rond de tafel te gaan, en werden daarom gepasseerd. Een akkoord met ACV is voldoende om een bedrijfs-cao af te sluiten.

Voor een betere omkadering van de chauffeurs komen er vijfenzeventig teamcoaches. Daarnaast zijn er afspraken over zestien mogelijke werkplekken over heel Vlaanderen in plaats van de vijf provinciale kantoren.

"Het akkoord met de christelijke vakbond ACV-OD is een cruciale stap op twee vlakken", zegt Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn. "Eerst en vooral kunnen we de betrokken werknemers nu snel duidelijkheid geven. Daarnaast kunnen we nu uit de startblokken schieten om De Lijn klaar te maken voor de vergelijking met de privésector in 2020. Dat doen we met een betere omkadering voor de chauffeurs, een plattere managementstructuur en werkprocessen die over heel Vlaanderen gelijk zijn."

'Nu kunnen we uit de startblokken schieten om De Lijn klaar te maken voor de vergelijking met de privésector in 2020'

Roger Kesteloot

Begin deze maand mislukte een verzoeningspoging onder leiding van een sociaal bemiddelaar. De directie deed daarop een nieuwe poging om de partijen rond de tafel te krijgen, maar alleen ACV Openbare Diensten was nog bereid te onderhandelen.
6 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Albert Devrije

  Waar gaan we naartoe? De Lijn is een bedrijf en de vakbond wil en mag meebeslissen in de structuur maar zal NIET opdraaien voor het verloren kapitaal in geval van faillissement. Doet me heel sterk denken aan het ARCO debacle: mee beslissen, zakken vullen, geen verantwoordelijkheid.

 • Charel Jansens

  En met de 70% van hun personeel word dus geen rekening gehouden me de directeur kan mischien nog een persoonlijk brief zonder inhoud sturen aan zijn personeel

 • Norbert Cattellion

  Mijn acv lidmaatschap mogen ze hebben

 • jan dessers

  ACV speelt hier judas..wie krijgt een verkiesbare plaats?

 • Kalo Anders

  Met andere woorden : de katholieke zuil runt De Lijn.