Dilbeekse die partner doodstak, blijft in de cel

PHOTO_NEWS
Monique G. (54), de vrouw die vrijdagavond in Dilbeek haar partner Danny W. (53) doodstak, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer vandaag beslist. De verdediging van de vrouw had ook niet om haar vrijlating gevraagd, maar hoopt dat ze over enkele weken of maanden wel onder elektronisch toezicht de gevangenis mag verlaten. De steekpartij zou plaatsgevonden hebben toen Dannny W. probeerde te verhinderen dat Monique G. hem verliet.

Het koppel had sinds een kleine tien jaar een relatie maar volgens verschillende bronnen verliep die allerminst vlekkeloos. Danny W., die al herhaaldelijk veroordeeld was voor partnergeweld, zou immers ook Monique G., zijn vierde partner, mishandeld hebben. In het begin van de relatie viel dat geweld nog sporadisch voor, maar de laatste maanden zou het om de haverklap gebeurd zijn. Moniques moeder, die bij het koppel inwoonde, zag zich door de situatie zelfs gedwongen te verhuizen.

Vrijdagavond had Monique G. de moed verzameld om Danny W. te verlaten, maar die zou geprobeerd hebben haar dat te beletten, waarop G. in paniek naar een groot mes gegrepen zou hebben. Daarmee trof ze Danny W. éénmaal in de borst, waarbij een slagader geraakt werd. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen en Monique G. werd onder aanhoudingsbevel geplaatst voor doodslag.

Vandaag verscheen ze voor de raadkamer. "We hebben niet om de vrijlating gevraagd, dat is in deze stand van het onderzoek veel te vroeg", zei haar advocate, meester Nathalie Buisseret. "Hopelijk kan ze bij een volgende verschijning wel onder elektronisch toezicht geplaatst worden."

Meester Buisseret wilde verder geen commentaar kwijt over het onderzoek, maar naar Belga vernam zou Monique G. zowel vanuit haar eigen familie als vanuit de familie van Danny W. steunbetuigingen ontvangen hebben.