Dieven stelen voor 950.000 euro aan blikjes Red Bull

Photonews
In Menen heeft gisteren een spectaculaire diefstal plaatsgevonden. Er werd voor meer dan 950.000 euro aan blikjes Red Bull uit een opslagplaats gestolen. Dat meldt het Kortrijkse parket.

De dieven drongen een opslagplaats binnen op de industriezone LAR, genoemd naar de drie West-Vlaamse grensgemeenten Lauwe, Aalbeke en Rekkem. Uit een loods van een partner van Jet Import nv, een van de grootste distributeurs van dranken zoals Red Bull, Desperados en Fever-Tree, werden niet minder dan elf vrachtwagens aan blikjes Red Bull gestolen.

De dieven gingen erg professioneel te werk, zo meldt het parket. Ze slaagden erin om het camerasysteem te omzeilen en konden meer dan driehonderd paletten van het zoete energiedrankje inladen, goed voor een waarde van 950.000 euro. "Het is opmerkelijk dat zoiets, desondanks goede veiligheidsmaatregelen, bij een van onze partners is kunnen gebeuren. Voor alle duidelijkheid: de verdere belevering voor onze klanten en partners zal hierdoor niet in het gedrang komen", zegt Stefaan Bettens, CEO van Jet Import.

De dieven hadden ongeveer twaalf uur nodig om de klus te klaren. Het parket is een onderzoek gestart en het bedrijf bezorgde het parket ook de serienummers van al de goederen.

De industriezone LAR bevindt zich op de grens met Frankrijk, vlakbij de E17. 
91 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ivo Torfs

  Elf vrachtwagens, dat zijn dan al minstens 11 personen, dat moet nogal een bende zijn.

 • Edmond Vermoet

  Zo veel, dat moet toch opgemerkt ergens in een loods staan?

 • Geert Bancken

  Ze kunnen het in bulk verkopen als Round Up.

 • Arthur Houben

  11 volle vrachtwagens stelen zonder dat iemand het merkt, man man....en de veiligheidsmensen die industrie zones controleren in het WE? Waar waren díe? Wat een blaam voor onze 'oplettende' ordehandhavers,2km te snel rijden merken ze dan weer wél, hé,daarvoor staan ze geniepig opgesteld achter de struiken.

 • valere vermeulen

  Ze hebben zichzelf toch niet bestolen hé..