Dieven stelen gasflessen bij Gamma en incasseren later leeggoed om coke te gaan kopen

Photo News
Drie mannen riskeren straffen van twaalf tot twintig maanden voor een hele reeks diefstallen, waaronder twintig gasflessen en tuinmeubelen uit de Gamma. Die brachten ze later terug naar de winkel en ze incasseerden het leeggoed.

Het trio brak op 16 juni vorig jaar in bij de doe-het-zelfzaak Gamma in Kortrijk. Ze gingen ervandoor met flessen Primagaz en verschillende tuinmeubelen, waaronder een tuintafel, een bijzettafel en een parasol. Het leeggoed van de gasflessen brachten ze kort na de diefstal terug naar de winkel, en met het leeggoed kochten ze cocaïne. 

De 40-jarige man uit Staden moest zich vandaag samen met zijn kompanen, een man van 41 uit Harelbeke en een man van 35 uit Kortrijk, ook verantwoorden voor enkele winkel- en fietsdiefstallen. Zo zou een van de beklaagden de fiets van een buurvrouw gestolen hebben door hem over de haag in zijn tuin te gooien.

Het Openbaar Ministerie wees op het uitgebreide strafregister van de drie mannen en vorderde zestien maanden voor de man uit Staden en twaalf maanden voor de man uit Kortrijk. De tweede beklaagde was niet aanwezig in de rechtbank. Voor hem vorderde de procureur twintig maanden celstraf. 

De verdediging van de eerste beklaagde wees erop dat de man het slechte milieu in Kortrijk had verlaten, en werk zal zoeken zodra hij zijn rijbewijs terug heeft. De derde beklaagde kampt met een drugsprobleem, en hoopt dat de rechter er rekening zal mee houden dat hij onmiddellijk alle feiten heeft bekend aan de politie. Alle drie hangt ook een boete van 1.200 euro boven het hoofd. Uitspraak op 11 maart.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.