Dieven ontmantelen auto's op luchthaven Charleroi: alles gestolen, tot de wielen en zetels toe

Dieven hebben vorige week zeker tien auto's ontmanteld op een parkeerplaats bij de luchthaven van Charleroi. In een paar gevallen bleef niet veel meer dan de carrosserie over.

Bezoekers die via de afgelegen parkeerplaats naar het luchthavengebouw wandelden, konden hun ogen niet geloven. Bij enkele auto's waren niet alleen gps-toestellen en andere kostbare elektronica uit het interieur losgerukt, ook de zetels én de wielen waren verdwenen. De wrakken die overbleven, werden door verbijsterde voorbijgangers gefotografeerd.

"Nooit eerder gezien", klonk het uit vele monden. Ook luchthavendirecteur Cloquet is er niet over te spreken. "We hadden eerder al meerdere keren te kampen met diefstalplagen, maar de jongste maanden waren die fel afgenomen. Nu zijn die bendes dus terug. En hoe?"

"Vorige week is er op zeer drieste wijze ingebroken in zeker tien auto's. Dat gebeurde op een parking die ver van het luchthavengebouw gelegen is en waar er nog geen bewakingscamera's staan. Wat die dieven gedaan hebben, is echt schandalig. De slachtoffers konden met hun auto niet meer rijden. De wrakken staan hier dus nog altijd."

rv

Extra bewaking

De luchthaven van Charleroi wil nu meer veiligheidspersoneel inzetten op de parkings rond de luchthaven, stelt Cloquet.

De luchthaven wil privébewakers inschakelen om de parkings die verst van de terminal liggen, extra te bewaken. Ook de camerabewaking zou opgeschroefd moeten worden en de politiezones in de omgeving van de luchthaven werden op de hoogte gebracht, aldus nog de topman.

Lees meer in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 2 euro.