Dieven kapen kluis met 80.000 euro in Zoutleeuw en zijn daarna spoorloos

Archieffoto.
ANP XTRA Archieffoto.
Vier onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een kluis met daarin 80.000 euro geroofd uit een bedrijf in de Dungelstraat in Zoutleeuw. De daders zijn gevlucht in een witte bestelwagen in de richting van Sint-Truiden en zijn momenteel spoorloos. Dat meldt een woordvoerder van de politiezone Landen-Linter-Zoutleeuw. 

"Omstreeks 3.20 uur werden omwonenden gewekt door lawaai en zij zagen hoe vier mannen uit het bedrijf klommen waarvan er twee een kluis droegen. De kluis was in het bedrijf in de grond ingemetseld en is er met beitels uit verwijderd," aldus de woordvoerder van de politiezone. 

De daders zijn tot nu toe nog niet terecht, voegt hij toe. "Wij hopen hen onder meer via het sporenonderzoek en beelden van ANPR-camera's toch op het spoor te komen".
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Van Frankrijk

  Ik weet niet, maarrrrr...eh..., 80k cash in huis hebben? cash??? 80k x 40 = 3,2 miljoen oude belgische frankskes!!! Cash??? Zo een spaarvarkentje zou ik ook wel willen hebben.

 • Marc Van Frankrijk

  Ik weet niet, maar 80k cash in je kluis hebben liggen?

 • Eric Vanovermeire

  Old skool. Maar toch knap gedaan.

 • Georges Vande Velde

  Te laat , auto zal leeg gevonden worden, mannen zitten reeds lang veilig.!

 • Gustaaf Tielemans

  Das wat anders dan werken he.

Video