Dieven gaan met elektrische handbike van verlamde man aan de haal

rv

Enkele harteloze dieven hebben vrijdag tijdens de match van de Rode Duivels tegen Brazilië een 61-jarige verlamde rolstoelpatiënt bestolen in een buurtcentrum in Gentbrugge. 

De man had in 'Kaffie is Kaffie' zijn elektrische handbike, die hij koppelt aan zijn rolstoel om zich te verplaatsen, achtergelaten naast een lift. Toe hij na de match naar huis wilde terugkeren, merkte hij dat zijn 'fireflyy (een stuur met wiel en batterij) verdwenen was. Voor de man alvast heel vervelend, want die handbike kost 2.350 euro en is niet eenvoudig te verkrijgen. Daarnaast wordt hij nu fel in zijn vrijheid beknot. De dieven zelf kunnen ook maar weinig met het toestel doen, want het is enkel en alleen bestemd voor een rolstoel. Zijn dochter doet nu een oproep naar getuigen. Wie meer info heeft, kan zich wenden tot de lokale politie.
13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dominique castelein

  gentbrugge,de stad van termont,normaal als je al het crapuul aantrekt dat dergelijke dingen gebeuren,waarom steelt men nooit iets van termont,

 • Anita Billen

  Die dieven zijn wel heel laag gevallen om zoiets te doen.

 • etienne vijverman

  men ontziet niets of niemand ze moesten de krampen krijgen dat ze niet konden lopen

 • Fredien Vandervekens

  Om sneller in Zeebrugge te raken ? Voor mensen met uitzonderlijk "statuut" is alles goed.

 • Linda Vantomme

  Mojongens lief,waar gaan we naar toe zeg ???? Tis erg dat die man verlamd is en dat ze zijn enige vervoersmiddel stelen ook. Hopelijk vinden ze de daders en zijn rolwagen terug. Wat een trieste ellendige wereld is dat aan het komen zeg !!!!!