Dieven aan de haal met voedselpakketten minderbedeelden: “Dat je van de allerarmsten gaat stelen... Dat doet pijn”

Getroffen organisatie IVCA zoekt hulp via crowdfunding

ATV
Dieven hebben hun slag geslagen in het Intercultureel Vrouwencentrum in Antwerpen (IVCA). De inbrekers gingen ervandoor met geld, laptops en voedselpakketten, zo meldt ATV.  IVCA is met een crowdfunding gestart. Gisteravond stond de teller al op ruim 1.200 euro. 

De dieven kwamen twee keer op korte tijd langs in het IVCA in de Paleisstraat. De eerste keer namen ze geld en laptops mee. Waarschijnlijk ontdekten ze toen de voedselbank met pakketten bedoeld voor kansarme vrouwen met een migratieachtergrond en hun families. En daar kwamen ze een paar dagen later voor terug. 

Het centrum reageert aangeslagen. “Het was één grote puinhoop”, vertelt Ingrid Ter Maat van het IVCA “De voorraad is voor meer dan driekwart leeg. Dit raakt je echt persoonlijk. Dat je van de allerarmsten moet gaan stelen... Dat doet wel pijn.” Mensen die voedselpakketjes willen komen brengen, zijn meer dan welkom. “Rijst, pasta, ingeblikte groenten, tomatensaus, bonen, ... alles wat lang houdbaar is, kunnen we gebruiken.”

www.ivca-caw.org
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Heffens

  Excellent werk van de politie. Nu liefst strenge straffen.

 • Norbert Bauwens

  Ik vind het verschrikkelijk dat we in een tijd leven waar je bij al wat je hebt een camera of een bewaker (die dan nog regelmatig moet gecontroleerd worden) moet bijzetten of dat je je gerief kwijt zijt. Dat ze dan nog zo beest zijn om te pikken van de allerarmsten doet me helemaal het geloof in de mensheid verliezen.

 • Hilde Peeters

  In deze tijd geld en laptop achter laten geen slim idee ze komen eerst wel kijken wat ze kunnen meenemen.

 • Rania Desaegher

  Ik begrijp iets niet, geld en laptops kan je toch mee naar huis nemen.

 • Guy Dupont

  Schandalig!