Diesel vanaf morgen duurder

Photo News
De maximumprijs van diesel, die een week geleden boven 1,50 euro was gestegen, gaat morgen nog iets verder omhoog. Wie diesel tankt, betaalt dan hoogstens 1,534 euro per liter, zo meldt de federale overheidsdienst Economie.

De nieuwe maximuprijs ligt 3,2 cent per liter hoger dan de huidige. De prijs van diesel staat op het hoogste niveau sinds september 2013.

Aanleiding van de prijsstijging is het duurder worden van olie of biocomponenten op de internationale markten.

Ook de benzineprijs staat boven 1,5 euro per liter: maximaal 1,527 euro per liter voor benzine 95 E10. Dat is het hoogste peil sinds juli 2015.
48 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • vanaeken jokke

  De schuld van De Wever laat me lachen.Dan was het in 2013 de schuld van zonnekoning Elio Di Rupo dat de brandstof zo duur was.

 • Jef Lois

  Binnen kort kan je beter gaan doppen want als je kijkt wat een tank je kost en dan moet je nog gaan werken. 2014 ruwe olie 120$ één liter diesel 1,20 € nu kost de ruwe olie 76$ diesel 1,45 aan de pomp wie kan er nog volgen? Hoe lang gaat de bevolking deze diefstal door ONZE verkozenen nog pillen voor we alles geruime tijd gaan plat leggen. Dit moet ergens gaan stoppen toch.

 • Paul Boutsen

  Oei, de begrotingscontrole van eind maart stelde dat de dieselprijs weer omhoog moest omdat de meeste wagens met diesel rijden in België. Wat het met benzine dan waren het de benzinewagens die geviseerd werden. Zo is het ook gegaan met de lpg wagens, die eruit getaxeerd werden, ondanks hun milieuvriendelijkheid, maar de staat heeft nu eenmaal altijd meer en meer geld nodig. En het milieu is een makkelijke uitvlucht.

 • daan aerts

  Aanleiding van de prijsstijging is het duurder worden van olie of biocomponenten op de internationale markten , en dat de regering graait en nooit genoeg heeft ( dit laatste zetten ze natuurlijk niet in de gazetten )

 • johan debue

  En dat voor mensen die geen bedrijfswagen hebben. Voor diegene die wel een bedrijfswagen hebben mag de diesel 100 euro staan een land met twee snelheden de ene krijgt alles en de andere niets.