Diesel nooit eerder zo duur en prijs stijgt morgen nog eens

Illustratiefoto.
REUTERS Illustratiefoto.
Nooit eerder was diesel zo duur. En toch moeten dieselrijders morgen nog wat extra betalen, zo blijkt uit een mededeling van de federale overheidsdienst Economie.

De maximumprijs voor een liter diesel stijgt dinsdag met 2,5 cent tot 1,6340 euro per liter. Aanleiding voor de prijsstijging is het duurder worden van olieproducten of biocomponenten op de internationale markten.

Op 12 oktober wijzigt de benaming van diesel overigens in B7, in het kader van een Europese harmonisering van de brandstofetiketten. 

Bekijk hier hoe het zit met de andere naamsveranderingen: 
191 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • François De Moor

  Een schande is het, zoals de regering hun eigen volk zit uit te baten.Alles slaat op, Een verschil van 0.50€ ten opzichte van Luxenburg. De elektriciteit en aardgas volgen, omdat ze denken dat morgen iedereen elektrisch gaat rijden. Als mijn pensioen deze trent zou volgen,zat ik nu aan de coté Azur. Maar ja de regering heeft altijd geld nodig.

 • Francinne Declerque

  Nog even en hij staat 2 euro. En wat dan?

 • Alan Janssen

  Goed en wel...maar wat is het alternatief. Zo lang je de accu vult met niet hernieuwbare energie is electrisch even vervuilend en mss wel vervuilender op einde levenscyclus. Benzine heeft meer CO2 en zeer fijn stof dat veel gevaarlijker is, maar moeilijk meetbaar. Waterstof als je dat niet maakt met hernieuwbare energie hetzelfde. Openbaar vervoer.... is veel te onbetrouwbaar, duur en te weinig flexibel.... Dat overheid daar eens investeert ipv alleen de prijs te verhogen

 • Louis Verdonck

  Diesel kost in wekelijkheid ongeveer 0,5 euro. Al de rest zijn accijnzen, opcentiemen en BTW. Één grote dievenbende, de overheid.

 • paul jonckheere

  Als je ziet welk leven de arabieren -met een habbekrats van deze brandstofprijs- lijden, dan vraag ik mij af waar al dat geld bij de regering naar toegaat. Niet naar onderhoud van de wegen in elk geval.