Dierenrechtenorganisatie Bite Back naar strafrechter

gettyimages.be
De Brugse raadkamer heeft dierenrechtenorganisatie Bite Back naar de correctionele rechtbank verwezen op verdenking van laster en eerroof. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen. Enkele varkenskwekers hadden klacht ingediend tegen de organisatie.

De bal ging aan het rollen toen Bite Back in 2013 in een reportage de wantoestanden in negen varkenskwekerijen aan de kaak stelde. De dierenrechtenorganisatie diende toen ook een klacht in bij het Federaal Voedselagentschap, maar ving bot toen er geen overtredingen werden vastgesteld bij de boeren in kwestie. Enkele varkenshouders zouden naar aanleiding van de schokkende beelden in de reportage heel wat bedreigingen ontvangen hebben.

Daarom beslisten de varkenskwekers om klacht in te dienen tegen Bite Back. Deze ochtend werden de vzw en twee oprichters door de raadkamer naar de strafrechter doorverwezen voor laster en eerroof. De dierenrechtenorganisatie merkt op dat ze met de beelden van het anoniem onderzoeksteam alleen maar ontoelaatbare toestanden aan het licht heeft gebracht.