Dierenpartij DierAnimal richt Vlaams-Brabantse afdeling op

Persconferentie om hun nieuwe politieke partij voor de dieren te lanceren in februari


Brussels19/02/2018
pict. by Bert Van den Broucke © Photo News
Photo News Persconferentie om hun nieuwe politieke partij voor de dieren te lanceren in februari Brussels19/02/2018 pict. by Bert Van den Broucke © Photo News
De dierenpartij DierAnimal, die in februari in ons land werd gelanceerd, heeft vanavond in Kessel-Lo een Vlaams-Brabantse afdeling opgericht. De oprichtingsvergadering werd door een twintigtal personen bijgewoond. Het is volgens nationaal voorzitster Constance Adonis na Antwerpen, Brussel en Namen al de vierde provinciale afdeling, en binnenkort volgen nog andere provincies. Nadien wil de partij zich ook lokaal uitbouwen.

DierAnimal is een tweetalige, unitaire partij die streeft naar een ethische samenleving waarin elk individu gerespecteerd wordt, onafhankelijk van zijn of haar huidskleur, geslacht, leeftijd en soort. Elk levend wezen, ook dieren, bezitten volgens de partij natuurlijke rechten. "Dieren moeten worden bevrijd van alle uitbuiting en onderdrukking die mensen hen doen ondergaan", is te lezen in het partijmanifest. "We willen dat het dier niet langer als een onroerend goed, maar als een gevoelig wezen beschouwd wordt dat in staat is allerhande emoties te ervaren."

Het gaat de nieuwe partij momenteel voor de wind want ze telt al circa 230 leden. Deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen van oktober komt te vroeg, maar de partij zal zeker deelnemen aan de parlementsverkiezingen van 2019. Ze hopen op minstens één zetel. 

De Belgische partij krijgt momenteel veel steun van de Nederlandse Partij voor de Dieren, die 1 EU-verkozene, 5 parlementairen en een vijftigtal lokale mandatarissen telt. "We streven momenteel naar een federatie van alle dierenpartijen. Wereldwijd zijn er momenteel reeds 19 actief, waarvan 11 in Europa", aldus Adonis.
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marie Christine Bourton

  Goed programma. Mijn stem hebben jullie. Go for it.

 • ingrid grieten

  De partij voor Groenten & Fruit ontbreekt nog in het parlement, iemand interesse?

 • Christine Laevers

  Zo'n partij mag er zijn : ze kunnen misschien iets doen op gebied van dierproeven, broodfokkerij, invoer-en export, veiligheid ivm met vechthondenrassen, betere controle op castratie en sterilisatie van katten, transport slachtdieren Dat kan altijd beter. Als ze maar niet de etalages van slagers gaan inslaan zoals in Frankrijk.

 • Peeters Freddy

  Ik heb nog een oude zetel staan, ze mogen hem gratis komen halen.

 • Dirk Vregels

  Als ik het aantal ezels in alle parlementen zie en tel dan is hun vertegenwoordiging in de politiek reeds volop aanwezig. Dus waarom een aparte partij hiervoor oprichten?