Dierenpartij DierAnimal neemt in Vlaams-Brabant deel aan Vlaamse verkiezingen

DierAnimal werd opgericht door Iman Hassanzadeh.
BELGA DierAnimal werd opgericht door Iman Hassanzadeh.
DierAnimal, de partij die focust op dierenrechten en dierenwelzijn, zal in Vlaams-Brabant deelnemen aan de Vlaamse parlementsverkiezingen. 

Op de kandidatenlijst prijken 7 effectieven en 7 opvolgers, die allen hetzij vegetariër of veganist zijn. De lijst wordt getrokken door Luk Ferdinand (61) die op het einde van de jaren '70 statutair mede oprichter was van Agalev en in 1982 de eerste voorzitter was van Groen Tervuren.

DierAnimal neemt in de provincies Antwerpen, Oost- en West-Vlaanderen zowel aan de Vlaamse als aan de federale verkiezingen deel. Voor de Europese verkiezingen wordt enkel een Duitstalige lijst ingediend. Constance Adonis Villalon, die DierAnimal 1,5 jaar geleden oprichtte, duwt de Vlaamse lijst in Vlaams-Brabant. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Walter Kennes

    Succes gewenst. Bij ons in Nederland heb ik de kieswijzer gedaan en kwam als linkse vakbondsman uit bij de partij voor de dieren. Dus niks mis mee!

  • Christine Laevers

    De beste bedoelingen uiteraard in hun programma. Maar soms lijkt het een beetje op 'terreur'. Wat ik zeker weet is dat ze de natuur naast zich neer leggen. Dieren worden gedood en gegeten. Dat is een basisprincipe. Dat zijn mensen die niet weten dat als je tien kuikens onder de kloek hebt, er de helft hanen zijn. Het zijn proidieren bij uitstek. Ze mogen van mij wel een zetel hebben om wat druk uit te oefenen.