Exclusief voor abonnees

Diensthoofd verloskunde UZ Brussel voorstander, maar kritisch over nieuwe abortuswet: “Goede zaak, maar nog onvoldoende expertise”

Actievoerders in Nederland.
ANP Actievoerders in Nederland.
Verlengen van twaalf naar achttien weken. Dat abortusvoorstel ligt politiek op tafel. En in de ziekenhuizen en abortuscentra? Daar kijken artsen nauwlettend mee. “Het is niet omdat er een wet is, dat ze zal en kan worden uitgevoerd. Er komt héél wat bij kijken”, klinkt het.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • lars vandenberge

  Met 7.800.000.000 mensen op aarde mag men een beetje beginnen na te denken om dat enorme aantal globaal te laten verminderen of we houden het geen halve eeuw meer uit. Onze planeet kan de roofbouw nu al niet meer aan om voor voldoende voeding, energie en grondstoffen te voorzien. Maar integendeel, zoveel mogelijk mensen op de wereld zetten blijft men promoten. Brave new world

 • Benny Marcelo

  Als ik het zo lees, geen expertise, is dit abortusdebat eerder politiek debat dan een debat over een dringende noodzakelijkheid. Het is niet omdat het in Nederland mag dat het daarom ook hier moet kunnen. Ze hebben daar jaren drugs getolereerd en we zien nu hoever het gekomen is. Niet alles van daar is positief, zeker niet.

 • Pascale Merckx

  Vrouwen die een zwangerschap willen afbreken zijn daar zeker van en weten dat vroeg in de zwangerschap zegt Dr Gucciardo, waarom dan verlengen?

 • Jan VANDEN BERGHE

  Er zijn middelen genoeg om een zwangerschap te voorkomen. Er is een abortuswet, die werkt. Als je na meer dan 2 maanden nog niet weet of je zwanger bent, maar daarvoor 4 maanden nodig hebt, dan heb en had je een mentaal probleem.

 • Johnny Red

  Op 18-20 weken een volledige gevormd leven verwijderen is en blijft moord. Niks meer niks minder. Overigens over de rechten van de vader in deze wordt ook nooit gesproken. Uiteindelijk is het ook zijn kind dat wordt vermoord.