Dienstencheques worden duurder

© Bart Leye
Eén van de opmerkelijke maatregelen in het nieuwe Vlaamse regeerakkoord is dat de dienstencheque duurder wordt. Dat meldt de krant De Tijd. Het tarief blijft hetzelfde, maar de fiscale aftrekbaarheid wordt verlaagd van 30 naar 20 procent.

Wie dienstencheques koopt, zal dus nog altijd 9 euro betalen per cheque. Maar omdat de aftrekbaarheid verlaagt, zal die op het einde van de rit 7,20 euro kosten in plaats van 6,30 euro. 

De maatregel zou de Vlaamse regering ongeveer 75 miljoen euro moeten opleveren.

Lees ook binnen HLN+:

Econoom vernietigend voor succes dienstencheques: “Huishoudhulp voor 70 procent gesubsidieerd. Uniek in de wereld”
84 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • sabrina christyn

  Blijkbaar denken sommigen dat je als poetsvrouw veel meer verdiend dan die 9euro omwille van het feit dat het gesubsidieerd word, destijds in 2013 moeten beginnen aan een bruto loon van 10,64euro dat is schandalig als je weet dat mensen vragen om hele villa's te poetsen op 4uurtjes tijd inclusief keukenkasten afwassen, badkamer tegels etc poetsvrouwen plegen vaak een aanslag op hun lichaam door de chemische dampen die ze inademen, dweilen wringen, trappen op en af sleuren met emmers en dergelijk

 • Heidi Werbrouck

  Paul Van Heurck, de mensen waar jij het over hebt kunnen in veel gevallen bij de aanbieder van diensten het bedrag laten berekenen op hun inkomsten. Hierdoor zijn velen nog goedkoper af dan 9 euro met belastingvoordeel.

 • Jef Lois

  Na de grap van de afschaffing van de woonbonus die een gemiddelde Vlaming 37000 euro kost wat nog erger is als een platte belasting verhoging nu dit de tweede belasting verhoging die we ontdekken. En ook hier de stempel van die zo gulle NVA. Ongelooflijk en toch zijn er velen blij vandaag.Wat een kiezers bedriegers.

 • Paul Van Heurck

  En weer spreekt men niet over pensioen,invalide,zieke mensen die blijven weeral in de kou staan dank zij BDW die deze 300 pagina's opgemaakt heeft.

 • Johan op eynde

  Het dienstenchequesysteem is sowieso al zwaar gesubsidieerd. Denken jullie nu echt dat een poetshulp maar 9 euro per uur kost? Maak daar maar het dubbele van! Ik hoop dat ze die resterende 20 procent belastingsaftrek ook afbouwen zodat de lonen van de poetshulpen wat omhoog kunnen.