Dief van iPhone Milquet opnieuw opgepakt voor zakkenrollen

UNKNOWN
De 28-jarige man die in december op de Brusselse kerstmarkt de iPhone van vicepremier Joëlle Milquet stal, is gisteren opnieuw opgepakt voor zakkenrollerij. Dat meldt het Brusselse parket. De man werd samen met een kompaan betrapt in het stadscentrum. Beide verdachten zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

Een patrouille van de Trekkers-ploeg, gespecialiseerd in zakkenrollers, merkte het tweetal op aan de Anspachlaan, toen ze een fastfoodrestaurant binnenstapten. Daar keken ze in het rond naar alle voorwerpen die de klanten op de tafels hadden laten liggen, om vervolgens het restaurant te verlaten.
 
Folder
De agenten besloten hen te volgen en zagen hoe de twee verdachten hetzelfde scenario herhaalden in een andere snackbar. Ook die verlieten ze om nadien een café in de Auguste Ortsstraat binnen te stappen, waar ze twee mensen benaderden die op de eerste verdieping aan een tafeltje zaten. Een van de twee sprak de caféklanten aan terwijl de andere een folder legde over de iPhone die op de tafel lag. Vervolgens nam hij folder en gsm mee en verliet het café, gevolgd door zijn kompaan. De twee slachtoffers hadden van de diefstal niets gemerkt.
 
Roemenen
De agenten volgden de zakkenrollers en konden hen even verderop arresteren. Het bleek te gaan om twee Roemenen van 41 en 28 jaar oud. De laatste was al eens opgepakt toen een cameraploeg van het programma 'God en klein Pierke' had gefilmd hoe hij zich de smartphone van vicepremier Milquet toeëigende.