Dief steelt van alles, zelfs incontinentieluiers

Het justitiepaleis van Hasselt.
Belga Het justitiepaleis van Hasselt.
Een 28-jarige man uit Hasselt is veroordeeld tot een celstraf van veertig maanden voor vijftien diestallen die hij pleegde tussen 23 juni 2016 en 25 juni 2017. 

De man werkte duidelijk volgens het principe ‘pakken wat je pakken kan’, want bij de uitgebreide buit zaten zowaar ook twintig stalen van incontinentieluiers oftewel 'pampers voor volwassenen'.

De man leek wel verslaafd aan inbreken. Een geldsom, een fietskar, een PlayStation 3, een rugzak, een trolley, een materiaalkoffer met sleutels en gereedschap, een oplader van een elektrische fiets, een trapladder en een verlengkabel zijn nog maar een kleine greep uit zijn buit. Toen hij op 25 juni 2017 bij een Hasseltse vrouw inbrak, ging hij zelfs aan de haal met twaalf dozen Lego, allerhande vissersmateriaal, bakken en rekken van Ikea, verhuisdozen en een aircodiagnose-set. Dat komt bij de pampers, die hij in de nacht van 18 op 19 mei ontfutselde bij een zorgwinkel in Zonhoven.

Het gaat om wettelijke herhaling want de man werd eerder al eens veroordeeld. Hij moet ook een boete betalen van 4.000 euro. Er waren in totaal zes burgerlijke partijen.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels