Dief steelt spaarpotje van peuter, maar geeft zichzelf aan nadat beelden honderden keren gedeeld worden

rv

Een dief is gisteren enkele uren na een laffe diefstal op zijn stappen teruggekeerd en heeft zich aangeven bij de politie. Niet dat de man berouw toonde na zijn daad, maar hij kon niet anders nadat de beelden van zijn diefstal honderden keren gedeeld werden op Facebook… én de man herkend werd. 

In de Q8 Shop & Go Delhaize in de Pannestraat in Veurne zag de man gisterenochtend zijn kans schoon om een spaarpotje dat achter de kassa stond te stelen. Op de beelden is duidelijk te zien dat de man even treuzelt, maar als hij niemand ziet komen achter de kassa het spaarpotje steelt en in zijn jaszak steekt. Vervolgens wandelt hij verder. De uitbaatster van de Q8 zette de beelden meteen online, waar ze honderden keren gedeeld werden. 

"Één woord, respectloos. Hebt u deze man gezien vanaf 10u30 in centrum Veurne, geef ons meteen een seintje. Spaarpot gestolen met veel geld van onze kleine kapoen, Lowie. Dit doet ons pijn door hart en ziel. Mensen hebben tegenwoordig geen hart meer, wacht maar tot dat ik u zie meneer, u komt er niet makkelijk mee weg. We vinden u wel", postte de uitbaatster. 

Dat bleek gauw het geval te zijn. De beelden werden meer dan 500 keer gedeeld. Iemand herkende de dief en belde hem op. Daarop kwam de man terug naar het tankstation en gaf 5 euro terug. Volgens de uitbaatster zat er echter veel meer geld in het spaarpotje, dat de man ook nog eens kapot gooide op straat. Ze wil de man dan ook laten vervolgen. De man ging zich nadien ook aangeven bij de politie. Hij zal zich wellicht later nog moeten verantwoorden.
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fred Demey

  op zijn stappen terug gekeerd?? ik dacht het niet, terug gekomen nadat er beelden waren verspreid en uit angst om gepakt te worden

 • Reniers Nicolas

  Is niet goed wat die man deed en moet gestraft worden. Maar .. spaarpotje van je zoon in je winkel zetten ?? Het zal gewoon de fooienpot geweest zijn maar spaarpotje van een kind lokt uiteraard meer bezien en reacties!

 • Tina Colpaert

  oké kan niet wat ook als het niet van jou is blijf eraf maar wie zet spaarpot van kind in een tankstation?

 • Monique Nelis

  Dus een betrapte dief heeft meer rechten dan het slachtoffer ... proper is dat!!!

 • Joske Martens

  Dat noemen we dan maar eens snelrecht. Kan jammerlijk mss nog anders uitdraaien als de advocaat geld ruikt.