Die Zeit zet N-VA in lijst radicaalste partijen van EU

die zeit
Het Duitse weekblad Die Zeit neemt in een online bijdrage de opkomst van de populistische en radicale partijen onder de loep. N-VA wordt in die lijst opgevoerd tussen Syriza en Podemos, maar ook Vlaams Belang, Front National en PVV.

Onder de kop 'Extremistisch Europa' lijst Die Zeit 39 succesvolle Europese 'radicale' partijen op, zowel uit het linkse als het rechtse spectrum. Ook N-VA krijgt daarin een plaatsje, met de vermelding dat de partij naar een onafhankelijk Vlaanderen streeft. "De partij wordt als economisch liberaal beschreven en, doordat ze complexe problemen verengt tot territoriale vragen, als rechts-populistisch."

Het clubje waarin N-VA wordt opgevoerd, is opmerkelijk. Linksradicale partijen als het Spaanse Podemos, het Franse NPA en het Griekse Syriza staan er naast extreemrechtse exemplaren als het Duitse NPD, het Franse Front National, het Nederlandse PVV en Vlaams Belang.

Bij De Tijd reageert de N-VA dat buitenlandse media "de partij moeilijk kunnen plaatsen". "Het probleem is dat de Duitse media zich nogal vaak op de Franstalige pers baseren en het beeld dat daar van ons wordt gegeven is niet altijd even positief of correct", luidt het.

PHOTO_NEWS